2020, december 4, péntek.
custom_html_banner1

Hirdetés

Gálfi elégedett a módosítással

Gálfi Árpád úgy véli, hogy méltó képviselője lesz Ud­var­hely­szék­nek Zakariás Zoltán. A parlamenti lista véglegesítése előtt tárgyalásokat kezdeményezett Szé­kely­ud­var­hely újraválasztott polgármestere az RMDSZ csúcsvezetésével, és ajánlatot tett a szenátori és egy képviselői hely betöltésére. 

 

Aszemélyeket nem nevesítette a városvezető a múlt pénteken kiadott közleményében, mindössze annyit közölt, hogy a helyhatósági választásokat a Szabad Emberek Pártja (POL) színeiben határozott többséggel megnyerő csapat választása olyanokra esett, „akik politikailag nem elkötelezettek és garantálják a harmonikus együttműködést”. Ebben az esetben minden igyekezettel támogatni tudják az RMDSZ-t – közölte a polgármester. Mint ismert, a Szövetségi Állandó Tanács (SZÁT) a hétvégén véglegesítette a parlamenti listát, és a Hargita megyei ötödik helyre Zakariás Zoltánt, az EMSZ jelöltjét, leköszönő EMNP-s megyei önkormányzati képviselőt tette, bár korábban ennek a helynek Sebestyén Csaba újrázni kívánó képviselő, a Romániai Magyar Gazdák Egyesületének elnöke volt a várományosa. Tegnap megkérdeztük Gálfi Árpádot, hogyan értékeli ezt a módosítást a korábbi ajánlata fényében. 

– Zakariás Zoltánnal sokszor dolgoztunk együtt, és azt gondolom, hogy méltó képviselője lesz a városnak és Udvarhelyszéknek. Ő is azt a gondolkodási folyamatot képviseli, amely mentén valóban a térségbeli emberek segítségére tud lenni – válaszolta a polgármester. Elégedett a módosítással, mert így esély van arra, hogy ne a pártpolitikai érdekek, hanem a közösség élvezzen elsőbbséget – tette hozzá.


Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb