Galériával egészül ki a nagyterem

75

Ötszázezer euróból megújul a madéfalvi kultúrotthon. Az ingatlan most sincs rossz állapotban, de a modernizálás hozzájárul ahhoz, hogy jobban megfeleljen az épületben zajló sokoldalú tevékenységeknek.

A madéfalvi közösségi ház. Új arcot kap
A madéfalvi közösségi ház. Új arcot kap

A művelődési ház korszerűsítésének elsődleges célja az, hogy az épület végre megfelelően ellássa a kultúrház és rendezvényterem funkciót, úgy, hogy hivatalos működési engedéllyel rendelkezzenek minden tevékenység lebonyolításához, legyen felszerelt konyhája/tálalója, legyen felszerelt színpada és a nagyterem megfelelő legyen előadások befogadására, illetve lakodalmak és egyéb rendezvények szervezésére – fejtette ki Korodi Szabolcs építész, a felújítás tervezője.
Az építész hozzátette, hogy a nagyterem kiegészül egy galériával, így kétszáz fölöttire emelkedik az ülőhelyek száma, öltözők épülnek, új bútorzat készül, teljes színpadi függöny-, fény- és hangtechnikát szereznek be, növelik az illemhelyek számát, a részben elavult fűtés- és villanyhálózatot felújítják, és bővítik a parkolót. Ugyanakkor az épületet ventilációval és megújuló energiaforrásokkal látják el.
– Nyilván homlokzati módosítások is lesznek, de ezek nem tudják teljes mértékben feloldani azt az ellentmondást, ami a környező földszintes épületek és az emeletes kultúrház konfliktusából adódik – jegyezte meg Korodi Szabolcs.
A madéfalvi közösségi házban számos tevékenység zajlik, rendezvényeken kívül táncoktatást, fúvósoktatást tartanak az épületben, itt találkozik a cserkészcsapat, a dalkör, itt tartja üléseit az idősklub, emellett könyvtár és óvoda is működik az épületben. Ezután kimondottan közösségi ház lesz, az óvoda kiköltözik az ingatlanból, az egyéb tevékenységeknek pedig ideális körülményeket tudnak teremteni.
A madéfalvi önkormányzat a Vidékfejlesztési Alap 7.6-os kiírására novemberben nyújtotta be pályázatát, amely sikeresnek bizonyult, így 500 ezer eurót költhet az ingatlan korszerűsítésére. A kivitelezési tervet július közepére kell benyújtaniuk, a finanszírozási szerződést azután írhatják alá.
– Nem ez volt a legégetőbb gondja a településnek – véli a községvezető –, de erre volt célirányos pályázati kiírás, volt lehetőség és éltünk vele.

Daczó Katalin

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.