Gálázva indul Törökországba az FK

66

Mind az FK Csíkszereda, mind a Székelyudvarhelyi FC labdarúgócsapata felkészülési mérkőzéseket játszott a harmadik ligára való készülés jegyében. Az FK kiütötte a Maros megyei Marosvásárhelyi MSE-t, míg az SZFC egygólos vereséget szenvedett Szászrégentől.

Lejátszotta harmadik edzőmérkőzését a labdarúgó 3. Liga tavaszi idényére készülő Székelyudvarhelyi FC, szombaton délben a csapat műgyepes pályáján az ugyancsak harmadosztályos Szászrégeni Lendület volt az ellenfél. A találkozót a vendég Maros megyeiek nyerték, az első félidő végén találtak be az SZFC hálójába. A csapat a héten újabb felkészülési mérkőzéseket játszik, kedden vagy szerdán, illetve szombaton, az ellenfél kiléte egyelőre nem ismert. „Ez egy tökéletes edzőmérkőzés volt, egy jó csapat ellen sok mindent tudtunk gyakorolni. Az ilyen találkozókon nem fontos az eredmény, hanem az, hogy senki sem sérült meg” – összegzett Mészáros Alpár, az SZFC edzője.
A törökországi edzőtábor előtti utolsó felkészülési mérkőzését játszotta az FK Csíkszereda harmadosztályú csapata. Az ellenfél nem Radnót volt, mert a Maros megyeiek egy nappal a találkozó előtt visszamondták a mérkőzést. Helyettük a Marosvásárhelyi MSE utazott Csíkszeredába, amely a negyedik ligában érdekelt és listavezető. Az összecsapás csíki szempontból mindenképp hasznosnak bizonyult és magabiztos sikerrel ért véget.
„Jó edzőmeccs volt, amelyen taktikailag fegyelmezettebbek voltunk, mint az előző felkészülési mérkőzéseken, kevesebbet hibáztunk. Remélem, hogy ennek a győzelemnek a hatására nagyobb önbizalommal megyünk Törökországba, ahol egy kemény edzőtábor lesz. Öt meccset is beiktattunk a programba, így játszunk majd a német Rosenheim, az azeri Tobol, a szerb Bácskatopolya és a fehérorosz Bate Boriszov csapatával. Az ötödik ellenfelünk még kérdéses” – jegyezte meg Bálint László György, az FK trénere.
Eredmények: Székelyud­varhe­lyi FC – Szászrégeni Lendület 0–1 (0–1); FK Csíkszereda – MSE Marosvásárhely 13–0 (5–0) /a csí­ki gólszerzők: Hodgyai 2, Ilyés 3, Soufiane 2, Györgyi 3, Bajkó 2, Magyari/.

 

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek