Gálázott a Loki

95

Egy-egy román, illetve magyar csapat jutott az Európa Liga harmadik körébe.
A Ferencvárosnak és a FC Botoşani-nak nem jött össze a bravúr. A harmadik körből továbblépni viszont nagyon nehéz lesz. Ekkor csatlakozik a mezőnyhöz a Marosvásárhelyi ASA is.

[dropcap]N[/dropcap]em sikerült a bravúr a Ferencvárosi TC együttesének az Európa Li­ga második selejtezőkörének vissza­vágóján Szarajevóban a Zsel­jezs­nicsar ellen. A Fradi a hazai vereséget követően idegenben is kikapott. Ezúttal is pechesen, hiszen a bosnyákoknak alig volt helyzetük. A másik magyar csapat, a Debrecen, viszont gálázott. A rigai 2–2-t követően Debrecenben nem kevesebb, mint kilenc gólt szereztek és jutottak tovább.
A román csapatok közül a FC Botoşani, amint az várható volt, nem tudta felvenni a harcot a Varsói Legiával, és sima vereséget szenvedett hazai pályán. Az Astra Giurigu az idegenbeli 1–0-s győzelmet követően hazai pályán szenvedett az Invernesse ellen. A 0–0-s meccsnek viszont ők örülhettek.
A harmadik fordulóban csatlakozik a mezőnyhöz a Marosvásárhelyi ASA. A román bajnoki ezüstérmes a francia Saint-Etienne-nel fog megmérkőzni. Az Astra az angol West Ham Unitedet, míg a Debrecen a norvég Rosenborgot kapta. Egyik csapatnak sem lesz sétagalopp a párharc.

Eredmények
2. selejtezőkör, visszavágók: Debrecen – Skonto Riga 9–2 (5–0) /Tisza (7., 45.), Balogh (12.), Sidibe (29., 31.), Brkovics (51.), Szakály (54.), Bódi (58.), Castillion (71.), illetve Gutkovskis (60.), Rode (65.)/ – továbbjutott a Debrecen 11–4-es összesítéssel; Zseljezsnicsar – Ferencváros 2–0 (1–0) /Kokot (23.), Djelmics (90.)/ – továbbjutott a Zseljezsnicsar 3–0-s összesítéssel; FC Botoşani – Varsói Legia 0–3 (0–2) /Guilherme (7.), Nikolics (38.), Prijovics (84.)/ – továbbjutott a Legia 4–0-s összesítéssel; Astra Giurgiu – Invernesse 0–0 (0–0) – továbbjutott az Astra 1–0-s összesítéssel.
A 3. forduló párosítása: Debrecen – Rosenborg, Marosvásárhelyi ASA – Saint-Etienne, West Ham United – Astra Giurgiu.

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.