Gálameccs, zárásként

Tizenötödik lett a VSK Csíkszereda

42

A nézők számára tetszetős találkozóval zárta a 2018/2019-es hazai kosárlabda-bajnokságot a VSK Csíkszereda. Lászlófy Botond tanítványai tegnap este a 15. helyért kiírt összecsapás második mérkőzését is megnyerték a VSK Focșani ellen.

Nagyarányú győzelemmel zárta a VSK Csíkszereda a bajnokságot Fotó: László F. Csaba

Igazi gálamérkőzéssel zárta a 2018/2019-es hazai kosárlabdaidényt a VSK Csíkszereda: Lászlófy Botond tanítványai a VSK Focșani ellen diadalmaskodtak a 15. helyért kiírt párharc második összecsapásán. A meccsen a hazaiak az első pillanatoktól vezettek, az első negyed végén már tizenhárom pont volt a hazaiak előnye, amelyet minden negyed végén növelni tudott a csíki csapat. A szeredai csapat keretéből a szezon közben lesérült Medgyesy Robert és Eduard Bujac kivételével mindenki pályára lépett tegnap este, és két játékos kivételével mindenki szerzett pontot. A csapat idén 33 mérkőzést játszott a hazai bajnokság alapszakaszában, a középszakaszban és a rájátszásban, a húsz vereség mellett tizenháromszor nyertek a csíkiak, idén ez a tizenötödik helyre volt elég a huszonkét csapattal induló és huszonegy csapattal záruló román pontvadászatban. Matevz Magusar, Raul Olariu és László Botond az idény minden meccsén pályára lépet, László Arnold egy meccset hagyott ki, míg Andrei Movileanu a harmadik fordulóban érkezett, és onnantól minden meccsen játszott.
– Egy hosszú szezont zártunk le, amelynek voltak szép és kevésbé szép pillanatai. Örülök, hogy a szezon utolsó meccse jól sikerült, amelyen ifjúsági játékosaink is szerepet kaptak és kivették részüket a győzelemből – mondta lapunknak a meccs után Lászlófy Botond, a VSK Csíkszereda edzője.
Eredmény: VSK Csíkszereda – VSK Focșani 109:73 (27:14, 23:22, 33:13, 26:24). A csíki pontszerzők: Simeunovic 28 (2×3), Pierce 27, Magusar 17 (3×3), Damian 10 (2×3), Movileanu 9 (3×3), László Arnold 6 (2×3), Lokodi 4, László Tamás 3 (1×3), László Botond 3 (1×3), Olariu 2.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek