2021, január 26, kedd.
custom_html_banner1

Galambfalván munkával kezdik az ünneplést

Öt év szünet után rendeznek falunapokat Nagygalambfalván, a négynaposra bővült rendezvénysorozat első napján munkára is jut idő. A szervezők remélik, hogy a faluünnepen részt tud venni a falu híres szülöttje, Kányádi Sándor is.

A Kányádi-esten a szervezők Kányádi Sándor jelenlétére is számítanak
A Kányádi-esten a szervezők Kányádi Sándor jelenlétére is számítanak

[dropcap]H[/dropcap]osszú szünet után rendez falunapokat Nagy­galambfalván a helyi önkormányzat, az elsőt még 2010-ben bonyolították. A rendezvény négynaposra bővült, ma az RMDSZ és a megyei tanács is kihelyezett ülést tart a helyszínen, a tanácskozásokat a beruházások seregszemléje követi, majd fogadják a külföldről érkező vendégeket, este pedig falvédő-kiállítás is nyílik a nagygalambfalvi Feleki Miklós Művelődési Házban.
Pénteken helytörténeti túrán mutatják be a külföldi vendégeknek a környék nevezetességeit, 17 órától Kányádi-estet rendeznek a helyi kultúrotthonban, melyen a szervezők reményei szerint jelen lesz az esemény névadója is, a falu Kossuth-díjas szülöttje, a magyar nyelvterület talán legnépszerűbb élő költője, Kányádi Sándor is.
Az események szombaton sűrűsödnek be, a rendezvénysorozat második részében, szombaton és vasárnap valóságos eseménykavalkáddal várják az érdeklődőket. A hétvége alatt számos néptánccsoport, kórus, előadó és zenekar szórakoztatja majd az egybegyűlteket, a kulturális programok mellett főzőversenyt, sportvetélkedőket, gyerekműsort is ígérnek a szervezők.
A második galambfalvi falunapoknak több sztármeghívottja is van, szombaton 17 órától a Bojtorján együttes, vasárnap 19 órától a Titán zenekar, este nyolc órától pedig Homonyik Sándor és zenekara szórakoztatja a nagyérdeműt.

Szász Csaba

Kapcsolódó cikkek:

14,354RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb