Galacon a Sportklub

Nehéz mérkőzések elé néznek

98

Páros rangadót rendeznek Gala­con a román jégkorongbajnokság alapszakaszában, ahol a házigazda CSM Galac azt a Csíkszeredai Sportklubot fogadja, amely második edzőjét fogyasztja el ebben a szezonban. A két csapat között mindössze három pont a különbség. Fontos párharc lehet az alapszakasz végső helyezését illetően is.

Edzőként tér vissza Novak Csíkszeredába Fotó: jkb.hu / Archív

Nem sok ideje maradt a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapatának, hogy búslakodjon a hétvégi két elveszített mérkőzés okán, hiszen ma és holnap este a CSM Galac vendégei lesznek. A csíki csapat azonban nincs valami biztató formában az elmúlt időszakban. Ötmeccses nyeretlenségi szériában van, amelyek közül négyet idegenben, míg egyet hazai környezetben veszített el. A vereségek között ugyanakkor volt egy kéthetes szünet is a válogatott összetartások miatt. Ezen találkozók az Erste Ligába számítottak bele, ahol fennállhat az a veszély is, hogy ne legyen meg a csapatnak a pályaelőnye a rájátszásra.
A román bajnokságban is könnyen gondba kerülhet a csapat, ami a pályaelőnyt illeti. A kék-fehérek ugyanis jelen pillanatban 71 ponttal (30 meccsből) állnak a második helyen az egy meccsel kevesebbet letudó Brassói Corona mögött, akik már 74 egységnél tartanak. A harmadik helyen pedig a CSM Galac áll 68 ponttal, amelyet 24 találkozó alatt ért el. Ezen hármas versenyéből úgy néz ki, hogy a Gyergyói Hoki Klub kiszállt. A román bajnokság alapszakaszának első négy helyezettje jut be a bajnokság rájátszásába, ahol keresztbe párosítva (1–4, 2–3) játsszák az egyik fél harmadik győzelméig tartó elődöntőt, majd a győztesek az egyik fél negyedik győzelméig tartó fináléját rendezik. A pályaelőnyt végig az a csapat élvezi, amely jobb helyezést ért el.
Mindezek tükrében hatalmas téttel bír a soron következő két meccs a csíki csapat szemszögéből. Akárcsak az Erste Ligában, a román bajnokságban is égető szükségük van a pontokra a pályaelőny, illetve az alapszakasz elsőségi megszerzése érdekében. Minden pontveszteség utóbbi kárára mehet. A csapat játékában valami viszont megtört az elmúlt időszakban, és ez látszott is az Újpest elleni meccsen, vagy épp a Brassó Corona elleni idegenbeli találkozón. Ebből a hullámvölgyből viszont gyorsan ki kell jöjjön a csapat, erre a legjobb megoldást az edzőcserében látták Csíkszeredában. A Csíkszeredai Sportklub vezetősége tegnap délután rövid közleményt adott ki, amelyben tájékoztatja a szurkolókat, hogy már nem Don MacAdam irányítja a csapatot, hanem a korábbi játékos cseh Vaclav Novák. A csapatnál Novák a harmadik tréner az idei szezonban, miután a szintén cseh Leo Gudast és a kanadai Don MacAdamat elküldték a csapattól.
Az aktuális ellenfél viszont az a CSM Galac lesz, amely nagyon stabil játékot tud hozni, ezt már számtalanszor bizonyította. Pontot rabolt már a Sportklubtól is a két csíkszeredai meccsen, ám van még egy nagy előnye: február eleje óta nem játszott tétmeccset, így a máskor kizsigerelt légiósai és honosítottjai újult erővel dobhatják bele magukat a küzdelembe.
A mai és a holnapi CSM Galac – Csíkszeredai Sportklub mérkőzések egyaránt 18.30-tól kezdődnek.

Nyert a Brassó
Hozta a kötelezőt a Brassói Corona jégkorongcsapata a román bajnokság tegnap esti mérkőzésén, amelyen a Sapientia U23-at fogadta. A Cenk alattiak ezzel a győzelemmel tettek szert hárompontos előnyre a Csíkszeredai Sportklubbal szemben. Eredmény: Brassói Corona – Sapientia U23 13–3.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek