Győzött a rutin, oda az álom

130

Premierként Csíkszereda ad otthont szerdán és csütörtökön a román teremlabdarúgó Románia-kupa négyes döntőjének. A hazai Csíkszeredai Imperial Wetnek az a nehéz feladat jutott az elődöntőben, hogy a sokszoros bajnok Dévai Autobergamót kellett volna legyőzze a döntőbe jutásért. Nagyot küzdöttek a csíkiak, de a bravúr elmaradt, és egy góllal elbukták a meccset. A trófeáról a Temesvár – Déva szuperrangadó dönt.

Nagyot küzdöttek a csapatok a döntőért Fotó: László F. Csaba

Első alkalommal rendeznek Csíkszeredában teremlabdarúgó Románia-kupa final fourt, miután a Csíkszeredai Imperial Wet elért idáig és rendezési kérelmét kedvezően bírálta el a Román Labdarúgó Szövetség. A final four két elődöntő mérkőzéssel kezdődött. Elsőként a sorozat címvédője, a Temesvári Informatica a CSM Poli Iași ellen lépett pályára. A bánsági alakulat alaposan belekezdett, és pár perc után kétgólos előnyre tettek szert, majd ezt növelni is tudták. Innen volt visszaút a vendégeknek, és feljöttek mínusz egyre, de a hajrában a temesváriak megrázták magukat, és visszaállították a kétgólos különbséget. A szünetet követően az Informatica belealudt a meccsbe, és a tűzzel játszottak, de a jászvásáriak csak egy góllal tudták ezt büntetni.
A nap slágermeccsét a hazai Imperial Wet és a honi bajnokság kirakatcsapata, a Dévai Autobergamo vívta egymással, amelyen a hazaiak úgy léptek pályára, hogy igyekeztek meglepni a dévaiakat. Ennek érdekében a klub vezetősége erősítést hajtott végre a kispadon, hiszen az elmúlt héten a csapat felkészülését a román, illetve a magyar válogatott korábbi kapitánya, Sito Rivera, illetve a Galactól az idény közben lecserélt Cosmin Gherman végezték a siker érdekében.
Kőkemény ütközetet várt mindenki, és ebben nem is csalódtak a nézők. A mérkőzés harmadik percében viszont a vendégek vezetést szereztek egy védelmi hibát követően, majd alig egy percen belül Alvaró szépített egy szabadrúgásgóllal. A továbbiakban is egyenlő erők küzdelme folyt a pályán. A vendégek ugyan két kapufát jegyeztek, de azok szögből, oldalról voltak, így nem jelentett veszélyt, míg a hazai oldalon Tankó Levente előtt adódott nagy lehetőség, de az kimaradt.
A fordulást követően a vendégek egy gyors góllal visszaszerezték a vezetést Da Costa Ferreira révén. Innentől kezdve a biztos védekezésre összpontosítottak, alaposan megnehezítve a csíkiak dolgát. Az egyenlítéshez Cezar Ribeiro járt a legközelebb a 33. percben, de remek akciója végén a kapufát találta el. Az utolsó hat percre vészkapus-megoldást választott az Imperial, de ez nem jött be és a vendégek 2–1-re nyertek.
Ma 18 órától így Dévai Auto-
bergamo – Temesvári Informatica találkozót rendeznek a fináléban.
Eredmények, elődöntő: Temesvári Informatica – CSM Poli Iasi 4–3 (4–2), Csíkszeredai Imperial Wet – Dévai Autobergamo 1–2 (1–1).

Darvas Attila

A cikk a Hargita Népre március 29-i száméban jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek