2021, január 18, hétfő.

Fűzfa lakótelep: napokon belül kihirdetik az eredményt

Egyetlen cég pályázott a csíkszeredai Fűzfa lakótelep felújítási munkálataira, s bár a borítékbontás már egy hete megtörtént, a hivatalos eredményhirdetésre még pár napot várni kell. Az viszont már biztos, hogy ez a lakótelep is, a város több más negyedéhez hasonlóan, meghatározóan új arculatot kap.

Közel 3 millió lejt szánnak a lakótelepre. 15 ezer négyzetméter átalakítására lesz elég
Közel 3 millió lejt szánnak a lakótelepre. 15 ezer négyzetméter átalakítására lesz elég

[dropcap]M[/dropcap]a egy hete volt a borítékbontás, az egyetlen jelentkező cég ajánlatát elfogadták, megtörtént már annak műszaki ellenőrzése is, most pedig az ajánlat gazdasági szempontok szerinti vizsgálata zajlik – tájékoztatott Füleki Zoltán alpolgármester a Fűzfa lakótelep felújítása körüli fejleményekről.
– Az önkormányzatnak a borítékbontástól számítva 25 nap áll a rendelkezésére, hogy kihirdesse az eredményt. Ez esetben, úgy látom, szeptember 7-e körül már megtehetjük ezt – közölte Füleki, ám hogy ki az egyetlen pályázó, azt egyelőre nem kívánta nyilvánosságra hozni.
A Fűzfa lakótelep felújításáról szóló projekt részét képezi az esővíz-elvezető rendszer teljes cseréje, szerepel benne mintegy 230 parkolóhely kiépítése, a tömbházak között lévő utak, sétányok teljes felújítása, illetve a garázssor és az egyik tömbház közötti, jelenleg játszótérnek helyet adó felület sportpályává való átalakítása is. Természetesen játszótér is lesz a megújuló lakótelepen, ott, ahol egyébként jelen pillanatban is van ilyen létesítmény, a Fűzfa 2-es, illetve az egyik ifjúsági tömbház között.
– Ezenkívül kialakítunk egy kutyasétáltatót, teljesen kicseréljük az utcai bútorzatot a tömbházak között, és felfrissítjük a zöldövezeteket is – nyilatkozta lapunknak Tankó András, a városháza beruházási osztályának munkatársa, a projekt felelőse.
Az illető lakótelepen még szép számmal állnak pléhgarázsok, amelyeket most már a tulajdonosaik kell lebontsanak. Hogy mikor kapnak erre vonatkozó felszólítást a városházától, azt egyelőre nem tudni, de úgy értesültünk, az sem kizárt, hogy már idén hozzá kell lássanak a bontáshoz.
Tankó Andrástól tudjuk, hogy összesen 15 380 négyzetméternyi felületet újítanak fel ebben a lakónegyedben, és erre a munkálatra idén 2,7 millió lejt (plusz áfa) különített el a költségvetéséből az önkormányzat. Arról viszont a projektfelelős nem kívánt beszélni, hogy mennyi volt a munkálat kiírási értéke, sem arról, hogy milyen árajánlattal jött az egyetlen pályázó, csupán annyit mondott el, hogy az ajánlat kisebb, mint a kiírási érték.

Forró-Erős Gyöngyi

Kapcsolódó cikkek:

14,316RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb