Fűtéstámogatás igényelhető Gyergyószentmiklóson: Már sokan nyújtottak be kérést

12

Akik a teljes fűtési szezonra támogatást szeretnének kapni, ma még benyújthatják az igénylést – hívja fel a figyelmet a gyergyószentmiklósi városháza. A feltételek nem változtak az előző évhez képest.

Gyergyószentmiklóson szeptember folyamán mindenhol elindította a fűtést a városi fűtőmű. Október elejétől a fűtéspótlék is igényelhető. A feltételek nem változtak az előző fűtésidényhez képest. Fával, gázzal és villamos árammal való fűtéstámogatásban azok a háztartások részesülhetnek, amelyekben az egy főre eső havi nettó jövedelem nem haladja meg a 750 lejt, a távfűtés esetében pedig 786 lejt. A kéréseket és a jövedelemmódosulást bizonyító aktákat a Kárpátok utca 5. szám alatt az 5-ös irodában, a szociális igazgatóság székhelyén lehet benyújtani. Azok, akik a teljes fűtési szezonra támogatást szeretnének kapni, legkésőbb november 20-ig kell benyújtsák az igénylési dossziét, tehát még ma tehetik meg ezt. 10 és 18 óra között fogadják az érdeklődőket. A lakosoknak formanyomtatványt kell kitölteniük, a pénzügyi és a mezőgazdasági irodák az igazolásokat belső rendszer alapján állítják ki. Az igénylési lap kitöltésével kapcsolatos kérdéseket a lakosok a szociális igazgatóság munkatársainak tehetik fel, akik segítenek abban, hogy az adatok pontosan, igazolhatóan legyenek feltüntetve. Eddig 384 kérés érkezett a városháza szociális osztályára, melyből 226 esetben távfűtésre, 144 esetben fafűtésre és 14 esetben gázfűtésre kértek támogatást a lakosok. A fűtésidény öt hónapja alatt mindvégig igényelhető a pótlék, mindig az adott hónaptól kezdődően hagyják jóvá, amennyiben legkésőbb huszadikáig leadják a kérést az érintettek. Hétfőn, kedden és csütörtökön 9–15 óráig, szerdán 10–18 óra között, pénteken 9–14 óráig fogadják a kéréseket.
Eddig egyébként 384 kérést nyújtottak be az érintett lakosok, melyből 226 esetben távfűtésre, 144 esetben fafűtésre és 14 esetben gázfűtésre kértek támogatást a lakosok.
A 2018–2019-es fűtésidényben 581 családnak hagyták jóvá a fűtéstámogatást Gyergyószentmiklóson.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek