Fülöp-kurzus indul Csíkszeredában

Isten jelenlétének megtapasztalása

619

A Búzamag közösség Fülöp-kurzust szervez Csíkszeredában, a Szent Imre Ifjúsági Központban. A háromnapos programnak több mint két évtizedes hagyománya van a megyeszékhelyen, ahol február második hétvégéje Isten jelenlétéről szól majd. Holnapig még jelentkezhetnek az érdeklődők.

Mit tegyek, hogy kiérdemeljem Isten szeretetét? Ha Isten valóban szeret, akkor miért van ennyi bűn a világban? Mi lesz, ha túl egyedül érzem magam? Mi valójában a keresztény élet? – ezekre és ehhez hasonló kérdésekre próbál választ adni a Fülöp-kurzus, amelyet a Búzamag közösség szervez a Szent Imre Ifjúsági Központban, Csíkszeredában. Mint megtudtuk: a kurzus gyakorlati választ próbál adni az istenkeresőknek.
Dánél József, a Búzamag közösség vezetője a Hargita Népének elmondta: fontos az, hogy elvárások nélkül érkezzenek a kurzuson résztvevők. Kiemelte: a legfeljebb negyven fő részvételével zajló képzés már több mint húsz éve jelen van a város életében.
– Lehetőséget nyújtunk a Teremtővel való találkozásra. Ez az alapképzés a személyes istenkapcsolat megélésére épül, interaktív gyakorlatok bevonásával – taglalta Dánél József.
A kurzus során nem ismereteket akarnak átadni a jelenlévőknek, hanem segítik a résztvevőket, hogy átéljék az élő Istennel való találkozást. Mint megtudtuk, a háromnapos program a következőképpen alakul: pénteken kezdődik 17.30 órától és 21.30 óráig tart, szombaton 9.00-től 20.00 óráig folytatódik a képzés, majd vasárnap 8.00 és 14.00 óra között lesz a záró rész.
– Mivel mindannyian mások vagyunk, más élettapasztalataink vannak, nem lehet előre megmondani azt, hogy mit élnek majd át a jelenlévők. Én csak a saját életemből tudok példázódni ilyen téren. Mivel én már megtapasztaltam a gyakorlati Isten létezését, tudom azt, hogy nem csak elméletben létezik a Teremtő – közölte Dánél József.
A február 8–10. között szervezett eseményen vallási hovatartozásról függetlenül bárki részt vehet, aki elmúlt 18 éves. Viszont csak akkor fogadják el a jelentkezést, ha az érdeklődők a teljes programon részt vesznek. Még van néhány hely a jövő heti programra – tudtuk meg. Előzetes regisztráció szükséges a 0742–679082-es telefonszámon, vagy a buzamag@gmail.com e-mail-címen. A kurzus költsége 100 lej.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek