Franciaország a világbajnok

70

Eredményes védekezésüknek köszönhetően megérdemelten nyerte meg a francia válogatott a női kézilabda-világbajnokság döntőjét tegnap este. Tizennégy év után jutottak újra csúcsra a franciák.

Némi meglepetésre Franciaország győzelmével zárult a női kézilabda-világbajnokság, miután a tegnap esti döntőben a gallok két góllal bizonyultak jobbnak Norvégia válogatottjánál. A francia kézilabda a lehető legjobban zárja az évet: mindkét nemnél ők adják az aktuális vb-győztest, ráadásul férfivonalon az U19-es válogatott megvédte címét.
Az első percekben a franciák jól zárták le védekezésben a területeket, és két gyors góllal előnybe kerültek. Mindez nem törte meg a norvégokat, hamar tudtak fordítani, kiegyenlített volt a játék, egyik csapat sem tudott igazán dominálni. A franciák jól megfogták a támadásban a szokásosnál többet hibázó norvégokat.
Szünetre a franciák mehettek előnnyel, a második félidő elején növelni tudták előnyüket, de háromgólos hátrányukat hamar lefaragták a norvégok. Az utolsó öt perc döntetlenről indult, a franciák megszerezték a vezetést, majd kapusuk ziccert védett, így kettőre nőtt a gall előny, amelyet már nem sikerült Norvégiának kiegyenlíteni.
Eredmény: döntő: Franciaország – Norvégia 23–21 (11–10); kisdöntő: Svédország – Hollandia 21–24 (8–14).
A vb álomcsapata: kapus: Kat­rine Lunde (norvég); jobbszélső: Nathalie Hagman (svéd); jobbátlövő: Nora Mörk (norvég); irányító: Grace Zaadi (francia); beálló: Yvette Broch (holland); balátlövő: Lois Abbingh (holland); balszélső: Siraba Dembélé (francia); legértékesebb játékos: Stine Oftedal (norvég).

HN-összeállítás

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.