2021, január 18, hétfő.

Francia győzelem nyitásként

Sima francia győzelemmel indult szerda este a férfi kézilabda-világbajnokság Franciaországban. A magyar válogatott ma este Németország ellen lép pályára. Javier Sabaté kijelentette, a helyezésnél is fontosabb ezúttal a helytállás.

A helyezésnél is fontosabb a magyar válogatott helytállása a szerdán kezdődött franciaországi férfi kézilabda-világbajnokságon. A magyar válogatott nem jutott ki az előző világbajnokságra, amelynek 2015-ben Katar adott otthont, s mivel a tavaly januári lengyelországi Európa-bajnokságon csupán a 12. helyen végzett, az augusztusi Rio de Janeiró-i olimpiáról is lemaradt, így a játékosok várhatóan kiemelkedő motivációval lépnek pályára Franciaországban.
Az előző nemzetközi tornán az akkori szövetségi kapitány, Talant Dujshebaev a korábbi évek alapemberei közül kihagyta Lékai Mátét, Császár Gábort és Ilyés Ferencet, közülük Ilyés most sincs ott a csapatban, mert jelezte, hogy nem bírja a világbajnoksággal járó sorozatterhelést, így nem tudja vállalni a részvételt. Ugyancsak hiányzik Nagy Kornél, aki második gyermeke kö­zelmúltbeli születése után szintén nem tudta vállalni a felkészülést és a világbajnoki részvételt. Az egy évvel ezelőtti keretből Mikler Roland, Ancsin Gábor, Nagy László, Bánhidi Bence, Schuch Timuzsin, Zubai Szabolcs, Bodó Richárd, Jamali Iman és Iváncsik Gergő tagja a mostani együttesnek.
A válogatott öt felkészülési mérkőzést játszott a közelmúltban, így Javier Sabaté szövetségi kapitánynak volt alkalma minden felállásban tesztelnie csapatát és taktikai variációt gyakorolni.
A világbajnokság szerda este kezdődött, ahol az A csoport nyitómérkőzésén Franciaország 31–16 arányban győzte le Brazíliát. Tegnap a Szlovénia – Angola (B csoport), a Macedónia – Tunézia (B csoport), az Oroszország – Japán (A csoport), a Lengyelország – Norvégia (21.45) és a Spanyolország – Izland (B csoport) meccseket rendezték.
Ma a C és a D csoport meccsei vannak terítéken. A C csoportban Fehéroroszország – Chile (15), Németország – Magyarország (18.45) és Horvátország – Szaúd-Arábia (21.45) meccseket rendeznek. A D csoportban Katar – Egyiptom (15), Svédország – Bahrein (18.45) és Dánia – Argentína (21.45) meccsek vannak terítéken. A magyarok vasárnap este 21.45-től Horvátország ellen lépnek pályára.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

14,316RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb