Fotózkodás a miniszterelnökkel

Orbán Viktor Felcsíkon

137

Meglehetősen népes – többnyire idősekből álló – rajongótábor várta péntek délután Orbán Viktor magyar miniszterelnököt a csíkkarcfalvi Székely Jégkorong Akadémia udvarán, hogy egy kézfogás erejéig szóba állhassanak vele. Orbán Viktor ugyanis a hétvégén előbb Csíkkarcfalvára látogatott, majd a csíkszentsimoni Szent László Gyermekvédelmi Központot is felkereste.

Fotó: László F. Csaba

Magyarország miniszterelnöke kétnapos erdélyi körútjának második napján érkezett meg Hargita megyébe. A péntek délutáni két esemény közül csak a csíkkarcfalvi volt sajtónyilvános, így a fotós kollégák a szemerkélő esővel nem törődve türelmesen várták a pillanatot, amikor lencsevégre kaphatják a miniszterelnököt. A rajongótábor sem tágított, akadt köztük olyan is, aki korábban érkezett.
– Én már kezet fogtam vele – mesélte boldogan egyik ismerősének. Orbán Viktor ugyanis éppen a korszerű sportorvosi központot tekintette meg. Az eseményre érkezők az udvaron várakoztak, mert a biztonságiak a központ melletti jégcsarnokba senkit sem engedtek be addig, amíg oda át nem sétált a miniszterelnök. A magyar kormányfő Kelemen Hunor RMDSZ-elnök kíséretében aztán megjelent a sportorvosi központ ajtójában, ahonnan a jégcsarnokba vezetett az útja. A felcsíki jégpályán épp a majálisi tornájukon megmérkőző jégkorongozó gyerekekkel fotózkodott a miniszterelnök. Orbán Viktor ezúttal ugyan nem nyilatkozott a sajtónak, de Tánczos Barna szenátor, a Székelyföldi Jégkorong Akadémiát működtető Mens Sana Alapítvány elnöke a Hargita Népe kérdésére elmondta: a magyar állami finanszírozással létrejött beruházást és a felcsíki utánpótlásrendszert mutatták be a magyar miniszterelnöknek, amely magyarországi támogatás nélkül nem jöhetett volna létre. Hozzáfűzte: több mint hatezer gyerek fordul meg hetente a Székelyföldi Jégkorong Akadémia jégpályáin, ez pedig komoly utánpótlásbázist jelent, soraikból majd élsportolók is kikerülnek. Mint részletezte, nemcsak a metodikai (sportorvosi) központot mutatták be, hanem a megépítésre váró új kollégium terveit is.
– Megtisztelő a látogatás számunkra, mert azt bizonyítja, hogy a miniszterelnök úr elkötelezett az erdélyi magyar sport támogatását illetően, hiszen mint ő is említette: a sportnak hihetetlen közösségformáló ereje van – nyilatkozta Tánczos Barna.
Orbán Viktor ezt követően Csík­szentsimonba látogatott. Az esemény nem volt nyilvános, de a miniszterelnök közösségi oldalán elérhető videóból láthattuk: Böjte Csaba ferences szerzetes fogadta Orbán Viktort, aki az alcsíki polgármesterekkel is találkozott. A gyermekvédelmi központ növendékei „szelfizhettek” a miniszterelnökkel.

Kiss Előd-Gergely

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek