Fotótárlat a promenádon

135

A harmadik alkalommal meghirdetett Székelyföldi Fotóbiennálé kísérőrendezvénye a csíkszeredai promenádon felállított szabadtéri fényképtárlat. A biennálé legjobb alkotásait bemutató tárlat máig volt látogatható a Megyeháza Galériában. A promenádon kiállított képeket a székelyföldi fotóklubok tagjai készítették. Keresztes Bea számol be a rendhagyó tárlatról.

A VII. Székelyföld Napok keretében szervezték meg tavaly a III. Székelyföldi Fotóbiennálét is, amelyre 17 országból összesen 1516 alkotást küldtek be. A fotóversenyre három kategóriában lehetett nevezni. A legjobb 100 pályaműből katalógus készült.
A biennálé alkalmat szolgáltatott arra, hogy a versenyprogramon kívül is megmutatkozzanak a fotográfia szerelmesei. A Megyeháza Galériában megnyitott tárlattal egy időben állították ki a Csíki Játékszín előtt a székelyföldi fotóklubok tagjai által készített felvételeket. Ferencz Angéla, a Hargita Megyei Kulturális Központ igazgatója elmondta, hogy a Fotóbiennálé kísérőrendezvénye a szabadtéri vándorkiállítás, amelynek következő állomása Marosvásárhely lesz.
Ádám Gyula, a biennálé szakmai zsűrijének elnöke lapunk kérdésére elmondta, hogy minden székelyföldi fotóklub felkérést kapott a megmutatkozásra.
– Nem mindenkinek volt szerencséje bejutni a versenyre. Viszont fontosnak tartottuk, hogy a székelyföldi fotóklubok egytől egyig bemutatkozzanak, ezért az ő képeikből külön tárlat nyílt, ezeket a képeket a járókelők tekinthetik meg – mondta Ádám Gyula.

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.