Főtáblára jutott a Vidi

89

A magyar bajnok a labdarúgó Bajnokok Ligájának harmadik körében döntetlent játszott a FF Malmö-vel. A MOL Vidi FC ott lesz a sorozat negyedik körében, és csak az AEK Athén választja el a csoportkörtől. Ha ez nem sikerül, az Európa Liga csoportkörébe kap besorolást.

Magyar csapat legutóbb a 2012/2013-as idényben játszhatott valamelyik európai labdarúgó-kupasorozat főtábláján, és az pont a MOL Vidi FC volt. A székesfehérvári csapat a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének odavágóján a svéd bajnok Malmö otthonában 1–1-es döntetlent ért el. Ez azt jelentette, hogy a Vidinek elég a 0–0 is a visszavágón. Bár a svédek az első félidőben többet támadtak, gólhelyzetet nem tudtak kialakítani. A 67. percben viszont Nego harcolt ki egy büntetőt a Vidinek, amelyet Lazovics packázott el. Így a meccs utolsó felére továbbra is a veszélyes 0–0-val fordultak rá.
A magyar bajnok így továbblépett a negyedik körbe, ahol a Celtic Glasgow-t kiejtő AEK Athén vár rájuk. A továbbjutás BL-, míg a kiesés Európa Liga főtáblát jelent a Vidinek.

Eredmények
3. selejtezőkör: Bajnoki ág: BATE Boriszov – Qarabag 1–1 – továbbjutott: a BATE, 2–1-es összesítéssel; MOL Vidi FC – Malmö FF 0–0 – tj.: a Mol Vidi FC, 1–1-es összesítéssel, idegenben szerzett góllal; AEK Athén – Celtic 2–1 – tj.: az AEK, 3–2-es összesítéssel; Dinamo Zágráb – Asztana 1–0 – tj.: a Zágráb, 3–0-s összesítéssel; Shkëndija – Red Bull Salzburg 0–1 – tj.: a Salzburg, 4–0-s összesítéssel; Spartak Trnava (Nagyszombat) – Crvena zvezda 1–2 – hosszabbítás után – tj.: a Crvena zvezda, 3–2-es összesítéssel; Nem bajnoki ág: Dinamo Kijev – Slavia Prága 2–0 – tj.: a Kijev, 3–1-es összesítéssel; Szpartak Moszkva – PAOK 0–0 – tj.: a PAOK, 3–2-es összesítéssel; Fenerbahce – Benfica 1–1 – tj.: a Benfica, 2–1-es összesítéssel; Ajax – Standard Liege 3–0 – tj.: az Ajax, 5–2-es összesítéssel.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.