Fórum a korszerűsítésről

Kovácspéter felé vezető út

173

Elkészítik a Kovácspéter felé vezető 2,6 kilométeres útszakasz felújításának terveit, a beruházás pedig bekerült a megyei költségvetésbe, így meg is valósítják azt – ismertették az érdeklődőkkel a kedd délutáni fórumon, amelyet a gyergyószentmiklósi 4-es kilométernél tartottak. A lakók aggályaikat, problémáikat ismertethették a megyei önkormányzat képviselőivel, illetve a projektfelelőssel.

Fórumon ismertették a részleteket. Szükségszerű modernizálás Fotó: Kertész László

Ezelőtt két évvel javasolta Hargita Megye Tanácsának alelnöke, Barti Tihamér, hogy a Kovácspéter felé vezető 2,6 kilométeres útszakasz felújítása kerüljön be a megyei tanács költségvetésébe. A 4-es kilométerkőtől felfelé, az utolsó házig újítanák fel az útszakaszt – Barti elmondása szerint az elkövetkező egy-két hónapban el kell készüljön a terv, hogy elindíthassák a közbeszerzési folyamatot.
A fórumon több problémát is felvázoltak a lakók, ilyenek például a vízmosás okozta károk, amelyeket szintén kiküszöbölnének a munkálatokkal. Borboly Csaba megyeelnök rámutatott, nagyon fontos, hogy a tulajdonviszonyok is rendeződjenek, ez kell hogy képezze jelenleg az elsődleges szempontot.
Mint elhangzott, a lakók észrevételeiből is látszik, hogy nem az aszfaltozás, hanem a patakmeder szabályozása, illetve az árkok, hidak és átereszek építése jelenti a legköltségesebb részt.
Barti Tihamér megjegyezte: hozzávetőleg 8 millió lejes beruházásról beszélünk, a megyei önkormányzatnak azonban nem áll rendelkezésére a teljes összeg, ezért vagy uniós, vagy kormánytámogatásra nyújtanak be igénylést.
– Mindenképp el akarjuk kezdeni, mert ha hozzálátunk egy út felújításához, azt előbb-utóbb be is fejezzük – mondta az alelnök, hozzátéve: arról is szó esett, hogy az említett útszakasz további részén már idén nyáron elkezdenék a kövezési munkálatokat, hogy őszre járható legyen.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.