Formát öltött a csíkmadarasi piac

100

Toldásrendszerben csatlakoz­nak egymáshoz a csík­ma­darasi piac standjai, akárcsak a székely porták épületei. Az építkezés a végéhez közeledik.

madaras_piac_HNP_9505_LR

A csíkmadarasi piactér ren­dezése 2014 őszén kezdődött és az eredeti el­képzelések szerint 2015 végére el is kellett volna készülnie a munkálatnak, de nem így történt, mivel a korábbi kivitelező visszalépett.
– Újabb közbeszerzési eljárást kellett kiírni – közölte Rédai Botond, a polgármesteri hivatal szóvivője – és 0,05 százalékos büntetést kell fizetnie az önkormányzatnak. Ez mintegy 100 eurót jelent. A határidőt pedig 2016 végéig kellett kitolni, a pályázat átmeneti időszakba került.
Végül az alapok és a térkövezés tavaly elkészült. Idénre maradt az ácsmunka, az illemhely és a fedett standok kiépítése, ami már a végéhez közeledik. Hátravan még a standok belső terének, az asztaloknak az elkészítése, és a piac központi részén egy kis szökőkút burkolása. A befejezést a nyárra tervezik.
A csíkmadarasi piac új formáját Köllő Miklós építész tervezte. Eredetileg a közeli vízpart rendezését is szerették volna a piactér kialakításával egy időben elvégezni, de nem találtak rá forrásokat, így csak a piac készül el. A beruházás összértéke 60 ezer euró, ennek felét a Csík LEADER Egyesület támogatja, a fennmaradó részt a helyi önkormányzat állja saját költségvetéséből.

Daczó Katalin

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.