Forgószél és Garabonciás

Hon- és népismereti levelezőverseny iskolásoknak

45

A Hagyományok Háza Forgószél és Garabonciás néven hon- és népismereti levelezőversenyt hirdet, amelynek témája idén a népi építészet. A megmérettetésen külhoni fiatalok részvételére is számítanak.

A Hagyományok Háza immár tizennegyedik alkalommal hirdeti meg Forgószél és Garabonciás néven hon- és népismereti levelezőversenyét. A vetélkedőre idén is várják azoknak az iskolásoknak a jelentkezését, akik izgalmas, szórakoztató feladatok megoldásán keresztül szívesen mélyítenék el hon- és népismeretbeli tudásukat, illetve szívesen megismerkednének a magyar népi kultúra gazdag, sokszínű világával. A vetélkedő feladatainak középpontjában minden évben más és más téma áll, amit a versenyzők önálló gyűjtő-, kutatómunka révén dolgoznak fel két korosztályi csoportban. A 2018/2019-es tanév témaköre a népi építészet.

Az 5–6. osztályosoknak, a „Forgószeleseknek” a versengés háromrészes. Első és második része levelező, ez összesen négy feladatlapot jelent. A harmadik része, a döntő az egyetlen, ahol a versenyzők személyesen is megjelennek. A jelentkezők a feladatlapokat interneten, e-mailben kapják meg, a kijavított feladatlapot – az elért pontszámokkal együtt – a szervezők postán juttatják vissza az iskolákba. A döntőt Budapesten, a Hagyományok Házában rendezik 2019 májusában. A határon túli versenyzőknek a személyes megmérettetésen nem kell részt venniük, az ő esetükben a feladatlapok pontszámai döntenek.

A 7–12. osztályos, Garabon­ciás-jelentkezők az esztendő során három – egyéni gyűjtő-kutatómunkát igényelő – feladatlapot kapnak. A feladatlapokat pontozással értékelik két korosztályi csoportban (7–9. osztályosok, 10–12. osztályosok), a sorrendet a kidolgozott feladatlapok pontozása alapján állapítják meg.

Mindkét kategóriában a legjobbak könyvjutalomban részesülnek, és összesen húszan nyári jutalomtáborozásban vesznek részt.

Jelentkezési határidő: 2018. szeptember 25., a külhoniak számára a részvétel ingyenes!

További információk: http://www.hagyomanyokhaza.hu/main/gyermekprogramok/tanulmanyi_versenyek/

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek