2021, január 17, vasárnap.

Forgalomkorlátozás a Szív utcában

A következőkben hétvégi forgalomkorlátozásra kell számítani Csíkszeredában, a Millenniumi-templom melletti Szív utcában – közölte Darvas-Kozma József c. esperes, plébános. A Szent Kereszt-plébánia tulajdonában lévő útszakaszon várhatóan már hétvégétől életbe lép a forgalomkorlátozás.

Nagy a járműforgalom a Szív utca templom melletti részén. Hétvégén a gyalogosoké lesz az útszakasz Fotó: Balázs Árpád
Nagy a járműforgalom a Szív utca templom melletti részén. Hétvégén a gyalogosoké lesz az útszakasz Fotó: Balázs Árpád

[dropcap]D[/dropcap]arvas-Kozma József szerint az 1997/43-as számú sürgősségi kormányrendelet 23. cikkelye alapján Csíkszereda Polgármesteri Hivatala először 2003-ban 647 négyzetméter területet adott vissza a Szent Kereszt-plébániának, majd a 2005/108-as határozattervezettel a szóban forgó Szív utcai útszakasz is az egyház tulajdonába került.
– A helyi önkormányzat is támogatja, hogy hétvégén, pénteken este 10 órától vasárnap este10-ig az említett útszakaszt lezárjuk, az erre vonatkozó jelzőtáblát már igényeltük a városi rendőrségen, amint ezt megkapjuk, várhatóan már a héten életbe lép a forgalomkorlátozás – közölte lapunkkal a plébános.
Darvas-Kozma József szerint szombaton és vasárnap a szentmisék ideje alatt, majd ezt követően a templomból kijövő tömegre nézve is jobb, ha a Szív utcának ezen a szakaszán nincs gépjárműforgalom.
– Úgy tudom, az önkormányzat a városrendezés során külön gondolt arra, hogy a templom mögött található lakónegyed más útvonalakon is megközelíthető és átjárható legyen, így a templomba járó közösség zavartalan gyalogosközlekedésének érdekében is indokoltnak látjuk az útszakasz lezárását – fejtette ki Darvas-Kozma József plébános.

Pál Bíborka

Kapcsolódó cikkek:

14,315RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb