Forgalomkorlátozás a hóolvadás miatt

53

Az elkövetkező időszakra Hargita Megye Tanácsa fel­füg­geszti az érvényben lévő engedélyeket a megyei jelzésű utak súlykorlátozott és kövezett szakaszaira március 8-tól, tekintettel a hóolvadásra és a vízmennyiségre, amely az utak teherbírását gyengíti ebben az időszakban.

Kövezett út Csinódon. A rönkszállítók sok gondot okozhatnak a falubelieknek Fotó: Illusztráció

A megyei tanács kollégái óvatosságra és a szabályozások betartására szólítják fel a gépjárművezetőket. A meggyengült útszerkezetben könnyedén kárt okozhatnak a nagyobb járművek, legfőképp a rönkszállítók. A szabályozás a 3,5 tonnát meghaladó gépjárművekre vonatkozik. Ez ügyben a rendőrség segítségét is kérik.
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke korábban a közösségi oldalon is közzétette a nyári karbantartásból elvégzett munkálatokat. Mint mondta, fontos, hogy a rendbe tett utak állapotát megőrizzük ez alatt az időszak alatt, annál is inkább, mert a megyei tanács idén több úton is beruházásokat tervez, ehhez pedig fontos a jó alap biztosítása.
A lakosság ezzel kapcsolatban észrevételeit jelezheti a megyei tanács diszpécserszolgálatánál a 0266–207774-es telefonszámon vagy a dispecerat@judetulharghita.ro e-mail-címen keresztül.
Ugyanakkor a beruhazasok.hargitamegye.ro oldal mobiltelefonon is elérhető, amelyen keresztül egyszerűen küldhetnek fényképeket és videókat a megyei tanács illetékes kollégáinak.

HN-információ

A cikk a Hargita Népe március 8-i számában jelent meg.

 

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek