Fontossági sorrendbe állítanák a beruházásokat

Lakossági egyeztetés

39

Elkezdett, valamint tervezett beruházásokról kéri a lakosok véleményét Gyergyószentmiklós polgármestere. Online kérdőívet tölthetnek ki, akik véleményükkel segítenék a városvezető munkáját.

Gazdasági problémákat okozott a járvány, az elmúlt időszak nehézségei, s bár lassan visszatér az élet a régi kerékvágásba, az országos és a helyi önkormányzat költségvetését is módosítani kell. Nagy Zoltán polgármester úgy fogalmazott, célja világos: menteni a beruházásokat, felállítani a fontossági sorrendet. Ezért arra kéri a gyergyószentmiklósiakat, legyenek segítségére ebben, minél többen vegyenek részt az online lakossági egyeztetésen, töltsenek ki egy rövid kérdőívet (https://bit.ly/2Ufucdr).
A városvezető szerint olyan beruházások indultak el a városban, melyekhez hasonlóra az elmúlt ötven évben nem volt példa, viszont ezek kivitelezése türelmet kíván. Ilyen például a folyamatban levő víz- és szennyvízhálózat-korszerűsítés, a teherforgalmi út felújítása, a Gyilkostó üdülőtelep közművesítése, az épülő uszoda is. Nagy megjegyezte, számtalan adminisztráció, hivatali eljárás, közbeszerzés nehezíti egy-egy ügymenet haladását, ezért nem mindig úgy haladnak a munkálatok, ahogy azt szeretnék.
A városvezető azt kéri a lakosoktól, jelöljenek meg három beruházást, melyeket a legfontosabbnak tartanak a városban. A felsoroltak között van például a helyi utak javítása, az uszoda, a jégpályafelújítás, a víz- és szennyvízhálózat korszerűsítése, a városi kórház fejlesztése, a főtér felújítása, de több más is. Mindezek mellett a kérdőívet kitöltők más javaslatokat is tehetnek, hogy milyen munkálatot látnának szívesen Gyergyószentmiklóson. Egy másik kérdésben arra válaszolhatnak, hogy szerintük jó irányba halad-e a város vagy sem, a válaszukat meg is indokolhatják.

HN-információ

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.