vasárnap, november 29, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Fontos mérkőzés előtt az ISK-FSK

Az elmúlt tizenöt év talán legfontosabb mérkőzésére készül az ISK-FSK Székelyudvarhely, amely vasárnap a hazai asztalitenisz-csapatbajnokság A-divíziójának rájátszásában az Aradi CSM ellen játszik. A párharc győztese ősztől a Szuperligában szerepelhet.

A Szuperligába jutásért harcol vasárnap az ISK-FSK Székelyudvarhely asztalitenisz-csapata, az udvarhelyiek az Aradi CSM elleni párharc első mérkőzését hazai környezetben vívják. Az ISK-FSK az alapszakaszt követően harcolta ki a lehetőséget, hogy az aradiak elleni esetleges győzelemmel a szuperligába juttassa vissza az udvarhelyieket, ahol utoljára a 2002–2003-as szezonban szerepeltek.
Az aradi csapat tavalyig a szuperliga stabil résztvevője volt, a gárda egyik erőssége Mladin Paul, aki tagja volt a tavalyi ifi világbajnokságon ötödik helyen végző román válogatottnak. Roman Bogdan játszott az olasz és a norvég másodosztályban, Munteanu Lucian pedig a 69. a román ranglistán, a csapat negyedik tagja a 40 éves Berg Walter.
Az ISK-FSK játékosai közül Fejér András többszörös román illetve német bajnok, Európa-kupa-győztes, veterán világbajnok párosban valamint bronzérmes egyéniben, emellett több mint húszéves tapasztalattal bír a német Bundesligában. Kádár Tibor profiként játszott a magyar, angol és francia bajnokságokban, míg a tizenhét éves Tamás Szabolcs ifi román bajnok, Románia-kupa-győztes. A csapat edző-játékosa, György István tagja volt a tizenöt évvel ezelőtti szuperligás csapatnak, jelenleg a 27. helyen áll a román ranglistán.
A vasárnapi találkozó 17 órakor kezdődik a székelyudvarhelyi sportcsarnokban, a visszavágót március 12-én Aradnon rendezik.

A bányában játszanak
A Parajdi Sóhát asztalitenisz-csapata szombaton rendezi meg először a Sóvidék-kupa – asztalitenisz-bajnokság a föld mélyén nevet viselő versenyt, amelyet a parajdi sóbányában tartanak. Az egész napos torna 8 órától kezdődik, és egy olyan egészséges föld alatti teremben zajlik, ahol évente hatszáz ezer ember fordul meg. A tornát a Parajdi Sóbánya, a Sóvidék–Hegyalja Turisztikai Egyesülete, Parajd Polgármesteri Hivatala, Korond Polgármesteri Hivatala, a Formula Prima és a Magdolna Impex támogatja.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb