Fontos meccsek elé néznek

Kellenek a pontok

68

Alig három napra a legutóbbi mérkőzéstől a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata máris újabb csata elé néz. Következik a Debrecen elleni „visszavágó”, ugyanakkor az Újpesttel és a Ferencvárossal is farkasszemet néznek. Értékes pontokért szállnak harcba, amely akár meghatározhatja a felsőház végeredményét is.

Keményen meg kell dolgozzon a pontokért a Sportklub Fotó: László F. Csaba / archív

Két meccset tudott le a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata a jégkorong Erste Liga középszakaszának felsőházában. A három bónuszponttal induló kék-fehérek előbb a Brassói Coronát, majd Debreceni DEAC-ot győzték le hazai pályán. Ezúttal idegenben kell bizonyítani: négy nap alatt háromszor. Ezzel a három meccsel zárja Don MacAdam alakulata a brutálisra sikerült elmúlt 31 napot, amely időszak alatt 18 találkozó jutott ki számukra.
A Sportklub elsőként a Debreceni DEAC-cal méri össze tudását ma este 20 órától. Azzal a hajdúsági alakulattal, akiket szombaton, küzdelmes meccsen hátrányból fordítva sikerült legyőzniük. Az alapszakasz során felemás eredmények születtek Debrecenben, hiszen előbb a csíkiak nyertek, majd másodjára sima hazai győzelmet lehetett elkönyvelni.
Pihenőnap ezúttal nem lesz és másnap máris a Megyeri úton az Újpest vendégségét „élvezheti” a csapat. A lilákkal szemben hazai pályán egy két, illetve egy háromgólos a mérleg, ugyanakkor idegenből egy pont termett. Egy egygólos vereség és egy hosszabbításos vereség a mérleg. Ezen szeretnének változtatni.
A túra zárásaként a felsőházat jelenleg vezető Ferencváros-Telekom otthonában kell pályára lépni. A két csapat között jelenleg két pont a zöld-fehérek javára a különbség és ez a két csapat vezeti egy picit meglépve a többiektől a felsőházat, miként az volt az alapszakasz során is. A csapatok eddig rendre „csak” Csíkszeredában tudtak éles komoly meccset vívni, hiszen Pesterzsébeten az alapszakasz mindkét meccsén többgólos hazai sikerek születtek. Azóta viszont érkeztek új játékosok a csapathoz, és egy picit átalakult a szakmai stáb is.
A felsőházban a Ferencváros 11 ponttal áll, őt követi a Sportklub 9 egységgel, majd jön a Brassó 5, az Újpest 2, míg a Debrecen nulla ponttal. A felsőház mind az öt csapata ott van a rájátszásban, ám az első három ellenfelet választhat magának.

Túrázik a GYHK is
Az Erste Liga középszakaszának alsóházában érdekelt Gyergyói Hoki Klub is két győzelemmel indította a sorozat ezen részét. Előbb a Dunaújvárosi Acélbikákat, majd a Vienna Capitals II-t gyűrték le. A piros-fehérek egy nappal korábban kezdték meg magyarországi meccseik sorát. Mikael Tissel alakulata az alsóházat vezető székesfehérvári csapat ellen 3–1 arányú vereséget könyvelt el tegnap este.
A GYHK-ra ma nem vár feladat, hogy péntek este 19.40 órától a Hokiklub Budapest, míg február 3-án 19 órától a Dunaújvárosi Acélbikák vendégei legyenek.

Székelyek a magyar keretben
Fiatal magyar válogatott utazik a szlovéniai Bledbe, ahol a válogatott a házigazdák mellett Fehéroroszországgal és Olaszországgal küzdenek meg. A válogatottban öt székelyföldi játékos kapott behívót. Ott van a keretben Fejes Nándor, Láday Tamás, Reisz Áron, Sárpátki Tamás, illetve Szabó Krisztián.
A keret: kapusok: Arany Gergely (FTC-Telekom), Rajna Miklós (MAC Újbuda); hátvédek: Fejes Nándor, Garát Zsombor, Vokla Roland (mindhárom MAC), Kiss Roland, Szabó Bence (mindkettő Fehérvári Titánok), Kovács Bronson Zoltán (DEAC), Láday Tamás (Fehérvár AV19), Nilan Nagy, Szaller Márk, Varga Arnold (mindhárom Újpest); csatárok: Benk András, Sági Martin, Vincze Péter (mindhárom Újpest), Horváth Bálint (Rögle, svéd), Kiss Patrik, Reisz Áron (mindkettő F. Titánok), Miskolczi Márk (DVTK Jegesmedvék), Nagy Gergő, Pavuk Attila (mindkettő FTC), Németh Attila (DEAC), Odnoga Mátyás, Terbócs István (mindkettő MAC), Sárpátki Tamás, Szabó Krisztián, Szita Donát (mindhárom Fehérvár AV19).

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek