Fontos győzelmet aratott a Sportklub

50

Antal Zsombor mesterhármasának köszönhetően a Csíkszeredai Sportklub hatpontos mérkőzésen győzte le a Galaci Dunãrea alakulatát, idegenben. A találkozó mind a MOL Liga, mind a román bajnokság pontvadászatába beleszámított. A győzelemmel a csíki csapat nagy lépést tett a román bajnokság alapszakaszának második helye felé.

Fontos meccset játszott a Csík­szeredai Sportklub jégkorongcsapata tegnap este a Galaci Dunărea vendégeként, amely a csíkiak szempontjából a román bajnokság alapszakaszának második helyét illetően volt fontos. A hazai oldalon viszont nemcsak a honi pontvadászat, hanem a MOL Ligát illetően is fontos volt.
A galaciaknál nem tudott jégre lépni a Brassó elleni találkozón agyrázkódást szenvedő Erik Bednar, illetve az eltiltását töltő Flinta Botond. A Sportklub viszont csak a cseh Tomas Kánát volt kénytelen nélkülözni.
A felek csatája kiegyenlített összecsapást hozott, amelyen a gólcsend csak az első harmad utolsó másodpercében tört meg, amikor Buschbacher talált be Onodi ketrecébe. A második harmadra egy többet támadó kék-fehér alakulat korcsolyázott ki, aminek köszönhetően a 28. percben Antal Zsombor egyenlített. Az öröm viszont nem tartott sokáig, hiszen Berdila a 35. percben visszaszerezte a vezetést a házigazdáknak.
Az utolsó harmadot így egygólos hátrányból kezdték a kék-fehérek, és ostrom alá vették László Arnold ketrecét. A csíki fölény a harmad derekán ért góllá. Antal Zsombor a 50. percben előbb egyenlített, majd egy percre rá a győztes találatot is megszerezte. A hajrá már nem tudott izgalmakat hozni, sőt a hazaiak a kapusukat sem tudták lehozni az egyenlítés reményében.
Eredmény: Galaci Dunărea – Csíkszeredai Sportklub 2–3 (1–0, 1–1, 0–2) /Buschbacher (20.), Berdila (35.), illetve Antal Zs. (28., 50., 51.)/.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek