2021, január 28, csütörtök.
custom_html_banner1

Folyton javítják, mégis sok a hiba

Mindkét hinta leszakadva, a láncok összegubancolódva – ez a látvány fogadja a gyerekeket, akik a kicsi parkban (Pionír-park) töltenék el szabadidejüket. De a központi parkban is leszakadt a hinta egyik lánca, és több sporteszközre is ráférne a javítás. A polgármesteri hivatal jóformán szélmalomharcot vív a város közel negyven játszóterén, ugyanis hiába javítgatják az eszközöket, sokan rongálják azokat.

Leszakított hinták a csíkszeredai ifjúsági parkban. Lógnak vele Fotó: Háromszéki Eszter
Leszakított hinták a csíkszeredai ifjúsági parkban. Lógnak vele Fotó: Háromszéki Eszter

A polgármesteri hivatal rendszerint tavasszal és ősszel szervez nagyszabású akciót a játszóterek karbantartására, ilyenkor hegesztenek, javítanak, emellett folyamatosan ellenőrzik a játékokat, és ha szükség van rá, beavatkoznak – tudtuk meg Lázár Pétertől. A Csíkszeredai Polgármesteri Hivatal városgazdálkodási osztályának vezetője hozzátette, ha rendeltetésszerűen használják a gyermekek az eszközöket, nem tudnának ekkora kárt tenni, de valószínűleg a tinédzserek, fiatalok rongálnak esténként a játszótereken.
A központi parkban található játszótéri elemeket – a hintákat és sporteszközöket is – a nyár folyamán átvizsgálták, ekkor cserélték ki a csúszdát, hegesztettek, javítottak ott, ahol szükség volt rá – tudtuk meg Lázár Pétertől –, mostanra mégis leszakadt az egyik hinta, több sporteszköz is használhatatlan, és az egyik lónak is hiányzik a feje. – Soha ennyire még nem voltak tönkremenve a játékok, mint most – nyilatkozta az egyik szülő. A városházára nem érkezett bejelentés, mint ahogy arról sem tudtak, hogy a Pionír-parkban mindkét hinta lánca el van szakadva, és össze van gubancolva, illetve az egyik fészekhinta is használhatatlanul lóg a maradék láncon. A városgazdálkodási osztály vezetője elmondta, a közeljövőben ellenőrzik ezeket a játszótereket is, és kijavítják a hibákat.
Lázár Péter kifejtette, körülbelül egy hónapja elkezdték az új elemek felszerelését a játszóterekre. Így a Gál Sándor-szobornál található játszótéren kicserélték a vonatot, de új hintákat, mozgó hidakat, mászókát és padokat helyeznek el Tudor és a Kalász negyed játszóterein, a Temesvári és a Szív utcákban is. Ezenkívül a játszóterek biztonságosabbá tételéért összesen 146 négyzetméternyi gumiszőnyeget fektetnek le az idén, odafigyelve a pingpongasztalokra is, amelyek két végénél rendszerint sár alakul ki – tudtuk meg. A biztonságnál maradva, érdeklődtünk a Müller László utcában a szociális lakások szomszédságában található betoncsúszdáról is. Az osztályvezető elmondta, a veszélyes csúszdát már a tavaly el szerették volna onnan tüntetni, de végül bekerült a negyed felújítási programjába, így legkésőbb jövőben megszabadul a város a múltból itt maradt, mára használhatatlan eszköztől, a negyedben pedig új, korszerű játszótereket létesítenek.

Háromszéki Eszter

Kapcsolódó cikkek:

14,356RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb