kedd, december 1, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Folytatódnak a motiváló előadások Zetelakán: Csokoládé és utcakaja egy helyen

A sikeres vállalkozás titka a kitartás és a csapatmunka                                                                Fotó: Dimény Csilla

Kedden délután két sikeres fiatal udvarhelyi vállalkozó beszélt kendőzetlenül sikerekről, kudarcokról és az általuk vezetett vállalkozásról a zetelaki GLT-n (gereblye, lapát, talicska). A Tömd a hasad! című előadás témája a csokoládé és a street food volt.

Mint arról már beszámoltunk, a zetelaki iskola pedagógusa, Dimény Csilla tanárnő és egykori tanítványa, Sebők Renáta kéthavonta szervez motiváló előadásokat a zetelaki diákoknak és nem csak, ami lehetőséget teremt arra, hogy a helyiek sikeres udvarhelyszéki emberekkel találkozhassanak. Az elmúlt két évben számtalan hiteles, saját példájukat bemutató előadót hívtak meg.
– Sokszor a lehetőség csupán egy karnyújtásnyira van tőlünk, vagy nem ismerjük fel, vagy félünk segítséget kérni. A motivációs előadássorozatnak azt a nevet adtuk, hogy Innen is van tovább! Megkérdeztük és kérdezzük folyamatosan a diákokat, hogy mi foglalkoztatja őket, milyen vágyaik vannak, mi az érdeklődési körük és az ő segítségükkel hívjuk meg az előadóinkat – fogalmazta meg Dimény Csilla tanárnő, főszervező.
Kedden délután két sikeres vállalkozót láttak vendégül a ze­telakiak, akik többek közt arról beszéltek, hogy milyen út vezetett céljaik eléréséhez.
– Két olyan előadót választottuk ez alkalommal, akik a gasztronómia területének egy csipetkéjét mutatták be. Jakab Mózes az Elemózsia Food Truck tulajdonosa és működtetője eddigi kalandos külföldi és hazai életútjáról beszélt a vállalkozás beindulásától a kiteljesedésig, bemutatóját kivetítőn követhetette végig a közönség. Gálfi Dezső és Tamás Béla, a Galffis Csokoládé Manufaktúra vezetői a csokigyár születéséről számoltak be és arról az útról, ami az álmok megvalósításához vezetett. Abban mindhárman egyetértettek, hogy a sikerhez nem csupán jó igazgató, hanem jó csapat is szükséges, illetve nemcsak pénz, hanem frappáns ötlet és kitartás kell ahhoz, hogy a vállalkozás sikeres legyen. Mindhárman dolgoztak külföldön is, és azt tanácsolták a diákoknak, nyugodtan menjenek el, lássanak világot, próbálják ki magukat külföldön, válasszanak életcélt és annak a mezsgyéjén haladjanak itthon – ez volt a tegnapi előadás végkicsengése.
Dimény Csilla tanárnő ígérte, lesz folytatás, hiszen az ötezres lélekszámú községnek van erre igénye, ugyanakkor rengeteg értékes ember él a községben, vagy akár a megyében, akik példájából nagyon sokat tanulhatnak a fiatalok, hisz a lehetőségek tárháza végtelen.
– Nem féltetlenül kell agyonképeznünk magunkat, sok esetben még pénz sem kell a siker eléréséhez, elég, ha rátermettek, kíváncsiak vagyunk, széles látókörrel rendelkezünk – mondta.
Legközelebb zenés adventi vásárt szervez a GLT csapata december elején, ahol kézzel készített termékeket bocsátanak áruba, a bevételből pedig az egyedülálló időseknek karácsonyi csomagot állítanak össze.

Nagyálmos Ildikó

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb