Folytatódnak a jégkorongbajnokságok: Hatpontos mérkőzés Brassóban

32

A Csíkszeredai Sportklub és a Gyergyói HK is vendégként lép ma este pályára a jégkorong Erste Ligában. Míg a gyergyóiaknak csak a helyezés szempontjából fontos a mai mérkőzés kimenetele, hiszen a piros-fehérek biztos résztvevői a rájátszásnak, addig a Sportklub számára kettős tétje lesz a Corona elleni mérkőzésnek, hiszen a kék-fehéreknek mind az Erste Ligában, mind pedig a hazai bajnokságban szüksége lenne a győzelemre.

Visszavágna a Coronának a januári vereségért a Sportklub                                    Fotó: László F. Csaba / archív

Az olimpiai selejtezők miatt tartott szünetet követően ma az erdélyi csapatok számára újraindul a jégkorong Erste Liga. A Gyergyói HK magyarországi portyán van, ma Székesfehérváron lépnek jégre a piros-fehérek, viszont nincs túl nagy tétje a találkozónak, hiszen mindkét gárda bebiztosította helyét a rájátszásban. Csupán az alsóházi tabellán elfoglalt helyért megy a két csapat, valamint a szintén rájátszásba jutó Újpest között a harc.
A Csíkszeredai Sportklub számára viszont óriási téttel bír a ma esti meccs két fronton is. A kék-fehérek jelenleg az Erste Liga felsőházának utolsó, ötödik helyén állnak és mindössze három mérkőzésük van még hátra a sorozatból. Ahhoz, hogy ellenfelet tudjanak választani a rájátszásra, mind a kilenc pontra szükségük lenne. A Brassói Corona szintén a harmadik helyért küzd, a barcaságiak – akárcsak a csíkiak – a ma esti meccsen kívül a héten a Debrecent, a jövő hét elején pedig a Dunaújvárosi Acélbikák csapatát fogadja, a felsőházi mérkőzések vége előtt.
A román pontvadászatban ugyan még listavezető a Sportklub, a rájátszásért harcoló csapatok közül a kék-fehéreknek van a legtöbb mérkőzésük (27), míg ma esti ellenfelének, a negyedik helyezett Coronának a legkevesebb (19), a két gárda között pedig huszonhat pont a különbség a csíkiak javára. A Sportklubnak a ma esti meccsen kívül a VSK Galaccal négy, a GYHK-val kettő, a Steauával és a Sapientia U23-mal még egy találkozója van hátra az alapszakaszból, a GYHK-nak két-két meccse van a Galaccal, a Coronával és a Sportklubbal.

A mai műsor
Erste Liga, felsőház: Brassói Co­rona – Csíkszeredai Sportklub (18.30; román bajnoki is), Dunaúj­vá­ros – Ferencváros (19).
Erste Liga, alsóház: Újpesti – Vasas (19), Fehérvári Titánok – Gyergyói HK (19.30).

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek