Folytatódik a hétvégén az 1. Liga

Véget ért a téli szünet

27

Véget ért a téli szünet a hazai labdarúgó 1. Liga csapatai számára: mától megkezdődik a tavaszi idény, noha a tél utolsó hónapja még hátravan. A Kolozsvári CFR listavezetőként, a Sepsiszentgyörgyi OSK a negyedik helyről várja az alapszakasz folytatását és mindkét gárda vezetősége reméli, csapatuk ott lesz a rájátszásban.

Tegnap már hazai pályán készült a tavaszi rajtra a Sepsi OSK. A felsőházba jutnának

Véget ér a negyvennapos té­li vakáció a hazai labdarúgó 1. Ligában szereplő csapatok számára, ma ugyanis megkezdődik a tavaszi idény, noha az utolsó téli hónap első napjaiban vagyunk csak. A huszonhat fordulós alapszakaszból huszonegyet játszottak le a csapatok, a bajnokság első része március negyedikén zárul. A rájátszás első hat helyéért folyik a harc, és noha öt meccs van még hátra az alapszakaszból, egyik gárda sem lehet nyugodt. A tavaszi folytatást a Kolozsvári CFR kezdi az élről, a Sepsiszentgyörgyi OSK a negyedik helyét próbálja legalább megőrizni.
Az alapszakasz, vagyis a huszonhatodik fordulót követően az 1. Liga mezőnye kettéválik: az első hat csapat a felsőházban, a 7–14. helyezettek pedig az alsóházban folytatják a küzdelmeket. A Kolozsvári CFR 46 ponttal listavezető, 40 ponttal a Bukaresti FCSB a második, a 38 pontos U Craiova a harmadik, míg a háromszékieknek és a Konstancai Viitorulnak 33 pontja van, ám a Sepsi OSK jobb gólarányának köszönhetően a negyedik helyen áll. Az utolsó, még felsőházi rájátszást érő – hatodik – helyen az Astra Giurgiu áll 31 ponttal, majd egy háromcsapatos kontingens áll 28-28 ponttal, az FC Hermannstadt, a Medgyesi Gaz Metan és a Politehnica Iaşi is nagy harcban lesz a playoff-os helyért, akárcsak a 26 pontos FC Botoșani. Az alapszakasz utolsó négy helyén a Bukaresti Dinamo (22 pont), a Dunărea Călărași (17), a Concordia Chiajna (17) és az FC Voluntari (13) áll, s bár matematikailag van esélyük felsőházat érő hely megszerzésére, gyakorlatilag ez csak a Dinamo számára lehet elérhető.
Az év első fordulójában a listavezető hazai közönség előtt játszik, míg a Sepsi OSK a sereghajtóhoz látogat. A téli szünetben nem volt nagy a játékosmozgás a háromszékieknél, négyen távoztak és ugyanennyien jöttek a csapathoz. Prosser Dániel tavaly nyáron kölcsönszerződéssel érkezett a Sepsi OSK-hoz a Puskás Akadémiától, de csak két mérkőzésen lépett pályára, így nevelőegyesülete úgy döntött, hogy visszahívja Felcsútra a játékost. Hasonló okból távozott Gabriel Dodoi is, aki a Kolozsvári CFR játékosa, és szintén kölcsönben szerepelt háromszékieknél, azonban csupán 18 percet játszott az őszi idényben. Az Sepsi OSK saját nevelésű 19 éves csatára, Veress Zsombor továbbra is a csapattal fog edzeni, azonban a 3. ligás Kézdivásárhelyi SE színeiben kezdi meg a tavaszi idényt. Ionuț Ursunak ugyan érvényes szerződése van a háromszékiekkel, ám ő is távozott a télen, igaz, csak kölcsönbe adták őt hat hónapra a 2. ligás Kolozsvári Universitateának.
A csapat a télen kötött megállapodást Carnat Nicolaeval, a 20 éves csatár a Dunărea Călărași csapatától igazolt Háromszékre, a 18 éves Călin Popescu pedig a Temesvári ASU-tól érkezett a Sepsi OSK-hoz. Ugyanakkor két idegenlégióssal is szerződést kötöttek a háromszékiek, a 23 éves lengyel Sebastian Rudolf védő, 130 meccsen játszott hazája élvonalbeli bajnokságában, de szerepelt a lengyel U19-es és U21-es válogatottban is. A negyedik érkező is hátvéd, a 27 éves Abud Omar legutóbb a Cercle Brugge játékosa volt és tagja a kenyai válogatottnak.
Az 1. Liga 22. fordulójának műsora: ma: Concordia Chiajna – FC Botoșani (17), Medgyesi Gaz Metan – Astra Giurgiu (20); holnap: Dunărea Călărași – FCSB (14), Kolozsvári CFR – Nagyszebeni FC Hermannstadt (20); vasárnap: FC Voluntari – Sepsi OSK (17), Konstancai Viitorul – U Craiova (20); hétfő: Bukaresti Dinamo – Poli Iași (20).

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek