Folytatódhat a görbepataki aszfaltozás

60

Gyimesfelsőlok Polgármesteri Hivatala aláírta hétfőn a görbepataki út aszfaltozásának ki­vi­telezési szerződését. A közbeszerzést megnyerő szé­kely­udvarhelyi Viaduct Kft.-nek három hónap áll a rendelkezésére, de kedvező feltételek mellett egy hónapos munkával befejezheti az újabb szakaszt.

Idén 305 ezer lejből 780 métert aszfaltoznak. Folytatnák Fotó: László Róbert
Idén 305 ezer lejből 780 métert aszfaltoznak. Folytatnák Fotó: László Róbert

Gyimesfelsőlok önkormányzata 2014-ben már leaszfaltoztatta a görbepataki út első szakaszát. Ekkor 650 méterre került aszfaltborítás, és ennek a munkának a folytatásaként újabb 780 métert foglaltak bele a legutóbbi tervekbe. Saját költségvetésből finanszírozzák a programot, és hétfőn mérföldkőhöz értek: 305 ezer lej értékben aláírták a kivitelezési szerződést.
– Négyméteres szélességben épül az aszfalt, és miután ezzel a szakasszal végzünk, még megmarad 1 kilométernyi útszakasz a későbbiekre. A kivitelezővel való egyeztetések alapján várhatóan szeptember 10. körül fognak neki a munkának, és egyetlen hónap alatt el tudják végezni. Az aszfaltozást megelőző előkészítő fázisban vízátereszeket építenek és földsáncot ásnak – nyilatkozta Pap Imre polgármester.
A községvezetőtől továbbá megtudtuk: pályázatot készülnek benyújtani az Országos Vidékfejlesztési Programhoz a kultúrotthon fejlesztésére. Bútorral, vetítővel, fény- és hangtechnikai, valamint légkondicionáló berendezésekkel szerelnék fel a belső felújításon átesett épületet. A külső tatarozást és a térrendezést a következő évekre tervezik.

Kovács Hont Imre

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.