2020, december 1, kedd.
custom_html_banner1

Hirdetés

Folytatni kell az elkezdett projekteket

Az elkezdett munkák befejezését és további tervek előkészítését tartja szem előtt Csíkmadaras község új polgármestere, Péter Dávid, aki korábban alpolgármesterként tevékenykedett. Fontosnak tartja ugyanakkor a járványhelyzet megfelelő kezelését, valamint a lakosság segítését a bizonytalan helyzetben. A község vezetőjét terveiről kérdeztük.

– Melyek most a prioritásai polgármesterként?

– Nagy kihívással nézünk szembe, ami bár már nem új, de nem veszít intenzitásából: ez a koronavírus által okozott járvány, a járványhelyzet kezelésére kidolgozott intézkedések alkalmazása. Valójában az elöljárói megbízatásom eddigi meghatározó tényezője volt ez, ugyanis közvetlenül a járvány kirobbanását megelőzően léptem elődöm, Biró László nyomdokaiba a község élén. Mint ismert, ő egészségügyi okok miatt nem sokkal a választások előtt mondott le tisztségéről, és alpolgármesterként, éppen abban a válságban kellett a helyébe lépnem. Ugyanakkor úgy gondolom, hogy a járványhelyzetet, ezt a bezártságot pozitívan kell kihasználnunk, új terveket, projekteket, pályázatokat kell előkésztenünk az elkövetkező időszakra.

– Mivel szeretne elsősorban foglalkozni?

– A legfontosabb, hogy az elkezdett, már folyamatban lévő beruházásainkat végigvigyük. Ez volt az elsődleges motivációm akkor is, amikor indultam polgármesterjelöltnek az RMDSZ előválasztásán. A rengeteg beruházást, amit az elmúlt években elindítottunk, nem szabadott a sorsukra hagynunk. Mindenképp az elkezdett munkákat be kell fejezni. Ilyen például az aszfaltozás, a vízhálózat bővítése, a multifunkcionális központ megépítése, de ott van az erdei út aszfaltozása. Ami kihívás az elkövetkező időszakban, az a gázhálózat megépítése, a termálvízforrás feltárása, a községi terelőút megépítése, az iskola-óvoda korszerűsítése, és meg sorolhatnám. Valamint együtt szeretnénk olyan közösséget építeni, amelyben mindenki megtalálja a szerepét és nem utolsósorban jól érzi magát.

– Mi az, amit szeretne másképp csinálni az elkövetkezendő négy évben?

– Sportolói karrierem során mindig azt kellett szem előtt tartanom, hogy minél jobban kell teljesíteni. Szintén a sportnak köszönhetem, hogy megtanultam a kihívásokat leküzdeni, és nemcsak leküzdeni, de meg is szerettem őket. A nagyobb kihívások, amelyekkel Csíkmadaras szembenáll, nem változtak meg egyik percről a másikra, ugyanazok, mint amelyekkel az előző önkormányzati testület szembesült, de folyamatosan jönnek új, más kihívások, amelyeket a lehető legjobban kell kezelnem, kezelnünk.

– Milyen az együttműködése az önkormányzati testülettel?

– A mostani önkormányzati testület az eddigi legfiatalabb, legkiegyensúlyozottabb Csíkmadaras történetében. Ennek a legfőbb oka az, hogy az RMDSZ előválasztást szervezett, így a tanácsosokat a csíkmadarasiak jelölték ki, a lakosság választotta ki, hogy kik legyenek a képviselőik az önkormányzatban. Az előválasztást követő helyhatósági választásokon pedig a szavazatok több mint 80 százalékát kapták, és ezzel a 11-ből 9 tanácsosi helyet az RMDSZ szerzett meg.

– Mi az, amit folytat az elődje által elkezdett munkából?

– Volt alpolgármesterként az elkezdett munkákat én is a magaménak érzem, ezeket elődömmel együtt indítottuk el. Csíkmadaras térségszinten élen jár az elindított beruházások száma és volumene tekintetében is, mindegyik fontos a községnek, mindegyiket véghez kell vinni.

– Milyen a személyes benyomása, tapasztalata új polgármesterként?

– Alpolgármesterként úgy gondoltam, mindent tudok erről munkakörről, de a község élére kerülve szembesültem azzal, hogy azért mások a kihívások, még nagyobb a felelősség. Szintén csak ebből a pozícióból látja meg az ember igazán, hogy mit is jelent az, amit szoktunk mondogatni, hogy a polgármester éjjel is polgármester!

 

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb