2021, január 23, szombat.
custom_html_banner1

Folytatni a sorozatot

Jó kedvvel várhatja soron következő összecsapásait a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata az elmúlt hétvége sikerességét követően. Ezúttal is rázós lesz, hiszen három nap alatt ugyanannyi találkozón kell pályára lépjenek a kék-fehérek.

Visszavágna az újpesti vereségért a HSC Csíkszereda Fotó: Rózsa Zoltán / archív
Visszavágna az újpesti vereségért a HSC Csíkszereda Fotó: Rózsa Zoltán / archív

Két MOL Liga-mérkőzés, illetve egy román bajnoki van műsoron hétvégére, legalábbis, ami a HSC Csíkszereda együttesét illeti. A kék-fehérek pénteken és szombaton a Ferencvárosi TC-vel, majd az Újpesti TE-vel mérkőznek meg. Végül vasárnap a román bajnokság keretében a Gyergyószentmiklósi Progym vendégei lesznek.
A csapat körül jó hangulat uralkodik, ami nem is csoda, hiszen a fiúk a legutóbbi négy mérkőzésüket behúzták. Most is hasonlót szeretnének elérni. Artur Oktyabrjov, a HSC trénerének dolgát megkönnyíti, hogy csupán Péter Róbert, illetve Papp Szabolcs nem áll a rendelkezésére. Az már más kérdés, hogy a nemrég sérülésből visszajött játékosoknak mer-e lehetőséget biztosítani.
Pénteken a Ferencváros érkezik Csíkszeredába, akik ellen még nem volt alkalmuk a csíkiaknak, hogy összemérjék erejüket, csupán az előszezonban. A Ferencváros hatmeccses vesztes szériában van. Másnap az az Újpest ellen lépnek jégre a fiúk, akiktől már két alkalommal vereséget szenvedtek a Megyeri úton. Vasárnap pedig jöhet a székely derbi az utóbbi napokban erősítést végrehajtó Gyergyószentmiklósi Progym ellen.
„Nagyon nehéz mérkőzésekre számítok, hiszen már az ellenfelek is tudják, hogy nem vagyunk olyan könnyen legyőzhetők, mint voltunk korábban. Ahhoz, hogy sikerrel vívjuk meg az előttünk álló találkozókat, azt az utat kell bejárjunk, mint amelyen elindultunk. A fiúk meg kell küzdjenek a siker érdekében, és remélem, hogy ez sikerül is” – fogalmazott a Sportklub trénere, Artur Oktyabrjov.

Pontszerzés a cél
Vasárnap késő délután a Progym Gyergyószentmiklóson fogadja a HSC Csíkszeredát, a hazaiak nem titkolt célja a pontszerzés. A piros-fehérek a héten erősödtek, ugyanis Gyergyószentmiklósra érkezett próbajátékra a szakolcai Peter Horváth. A 21 éves hátvéd Szakolcán kezdte pályafutását, majd 2012 elején Csehországba igazolt, ahol egy harmadosztályú gárdánál, valamint a KLH Chomutov csapatával a cseh U20-as bajnokságban játszott. A 2013/2014-es idényben az orosz ifjúsági bajnokságban érdekelt Karlovy Vary csapatát erősítette, 2014 őszén visszatért Szakolcára, a csapattal a szlovák Extraligában játszva 51 meccsen hét pontot termelt. – Nagyon erős a lövése, sikerült is a kapusainknak már az első edzésen gondot okoznia – mondta az új szerzeményről Farkas Csaba, a Progym edzője.
A tréner lapunknak azt mondta, Oleg Blagoj a héten már a Progymmal edzett, ám arról nem tudott semmi biztosat mondani, hogy a HSC Csíkszeredából igazolt hokis vasárnap játszik-e. – Én szeretném, ha Blagoj is erősítené csapatunkat, nekünk egyértelműen szükség van rá – mondta Farkas.
A Progym célja egyértelműen a pontszerzés a HSC Csíkszereda ellen, ám Farkas szerint egyáltalán nem lesz könnyű dolga csapatának. – Mindkét csapatnak nagy szüksége van a győzelemre és az azt jelentő három pontra. A hétvégén a Brassói Corona biztosan nem a legerősebb keretével játszik majd a Steaua ellen, két siker esetén a fővárosiak előnye tetemes lenne a többiekkel szemben. Ha mi nyerünk vasárnap, akkor utolérhetjük a Brassót, ha a HSC győz, akkor egy helyet esünk a tabellán. Az biztos, hogy az alapszakasz 3-4. helyéért a Corona, mi és a HSC harcol majd – mondta Farkas Csaba.

[box type=”shadow” ]A hétvégi műsor

MOL Liga
ma: Brassói Corona – Újpesti TE (18.30), HSC Csíkszereda – Ferencvárosi TC (19), Debreceni HK – Fehérvár AV19 (19), Dunaújvárosi Acélbikák – DVTK Jegesmedvék (19.15);
holnap: HSC Csíkszereda – Újpesti TE (18), Brassói Corona – Ferencvárosi TC (18);
vasárnap: DVTK Jegesmedvék – MAC Budapest (19).

Román bajnokság
ma: Bukaresti Steaua – Brassói Corona (17.30);
holnap: Galaci Dunărea – Sportul Studenţesc (17.30), Steaua – Corona (17.30);
vasárnap: Dunărea – Sportul (11.30), Gyergyószentmiklósi Progym – HSC Csíkszereda (17.30).[/box]

Darvas Attila
Kopacz Gyula

Kapcsolódó cikkek:

14,347RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb