Folytatni a jégkorongot

1 611

Szabó Zsolt-Ákos Csíkszeredában született 2000. július 15-én. Tanulmányait a Nagy Imre Általános Iskolában kezdte, jelenleg a Márton Áron Főgimnáziumban tanul társadalomtudományok osztályban. Az U–23-as csapatban, úgy érzi, megtalálta helyét a csapattársak körében. Szabó Zsolt gyerekkorában az édesapjával sokat járt mérkőzésekre, ezáltal megkedvelte a jégkorongot, és a családja biztatására 8 évesen lépett a pályára.


A jégkorong, hasonlóan a csapattársaihoz, Zsolt számára is rengeteg élményt, tapasztalatot adott. Két kedvenc pillanatot emelt ki beszélgetésünk során: 2016-ban az U–18-as D2 világbajnokságon a román válogatottal megnyerték az aranyérmet Dél-Koreában. A második fénypont az első mérkőzése a Sportklub színeiben, a Budapesti Hoki Klub ellen, ahol a mérkőzést a székely himnusz eléneklésével zárták.
„Továbbra is szeretnék jégkorongozni és egy profi csapatba kerülni, ebben segít a tapasztalatszerzés és az önfejlesztés, amely motivál engem” – meséli Szabó Zsolt-Ákos.
Példaképként tartja P. K. Sub­bant, aki a NLA kiváló hátvédje.
+ egy dolog, amit tudni kell róla: szabadidejében szeret könyveket olvasni, de a hoki és a tanulás mellett néha túlságosan fáradtnak érzi magát ahhoz, hogy olvasson.

Boros Szilvia

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek