Folytatják az útfelújítást a Rákóczi utcában

Nyáron befejezik

50

Ismét munkagépek dolgoznak a gyergyószentmiklósi Rákóczi Ferenc utcában. Legutóbb tavaly ősszel voltak itt az út teljes felújításával megbízott cég alkalmazottai, most azt ígérik, négy hónap múlva befejezik a munkát.

Útlezárások nehezítik a közlekedést, dolgoznak a Rákóczi utcában Fotó: Nagy Levente

Sok bosszúságot okozott az elmúlt hónapokban a Rákóczi Ferenc utca az ott lakóknak, valamint az arra járó autósoknak. Tavaly nyáron ugyanis az önkormányzat megbízásából elkezdődött az utca teljes felújítása, mély árkot ástak, lefektették az esővízelvezető rendszert, betemették az árkot, aztán a munka félbeszakadt. Ezért nehezen járható az útszakasz, helyenként pedig még az útjavításra figyelmeztető táblák is ott maradtak.
Több lakó attól tartott, hogy nem is lesz folytatása az elkezdett munkának. Az elmúlt héten viszont ismét munkához látott a kivitelező: alapot építenek mind az útfelület, mind pedig a járda számára, majd azt követően készül el az új járda és kerül helyére az aszfaltszőnyeg, végül pedig zöldövezeteket is kialakítanak.
A rendőrség épületétől a Csiky-kert utcáig újítják fel az utcát. Nagy Zoltán polgármester közölte: a munka ideje alatt útlezárásokra lehet számítani. A Szájván épületétől a Magyarköz utcáig tartó szakaszon kezdtek dolgozni a munkagépek. A járművek mellett a járókelők számára is nehézkesebb lesz a közlekedés, az udvarokra néhány hétig nem lesz egyszerű a bejárás. A városvezetés a lakók türelmét kéri, hiszen mint mondják, ilyen nagyszabású munkát nem tudnak úgy elvégezni, hogy a lakóknak ne okozzon kellemetlenséget.
A tervek szerint a Fincodrum Rt. négy hónap alatt fejezi be az útfelújítást.
A szóban forgó útszakasz javítása egyébként egy több utca felújítását magába foglaló projekt része: az önkormányzat még 2015-ben kötött három évre szóló szerződést a Fincodrum Rt.-vel az Arany János, a Fogarasy Mihály és a Cloşca utca, valamint a Rákóczi Ferenc utca egy részének teljes felújítására. A munka összértéke meghaladja a 2 millió lejt.

Nagy Levente

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.