Folytatják az álomfestést

Harmadik felvonás

439

Színesebb lesz a város, ezzel együtt pedig a résztvevők lelki világa is – fogalmazta meg a Fessünk álmokat! elnevezésű projekt célját Fodor Rita, a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont programfelelőse. Az ötéves program harmadik tevékenysége lesz az idei, a koncepció pedig továbbra is változatlan: a műhelymunkát követően folytatni a gyergyószentmiklósi sikátorban található fal festését.

Tavaly is sikeres volt a program. Folytatják a falfestést Fotó: Archív

A projekt első évében 5–8. osztályos, a másodikban pedig a középiskolás korosztály vett részt, a programok végeredménye pedig Gyergyó­szentmiklós sikátorának falán látható: mindkét esetben az álmaikat festették a fehér felületre a résztvevők, ezt pedig egy műhelymunka előzte meg, amikor egyénileg rajzolták le elképzeléseiket, majd megbeszélték társaikkal.
A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont programfelelőse, Fodor Rita lapunk érdeklődésére közölte, lehet már jelentkezni a Fessünk álmokat! idei programjára, amelyet augusztus 17–22. között tartanak. Mint részletezte, most fiatal felnőttek – a 20–29 éves korosztály – jelentkezését várják, és érdemes minél hamarabb jelezni a részvételi szándékot, mert összesen tizenöt személyt várnak a tevékenységre.
– Az idei elképzelés is az, hogy a fiatalok a saját terveikkel dolgozzanak, a műhelymunka alkalmával pedig az álmaik feltárására, továbbgondolására, és azok lerajzolására is lehetőségük lesz – részletezte a programfelelős, hozzátéve: további cél, hogy az esetleges negatív jövőképük pozitívvá formálódjon, a tapasztalat azonban azt mutatja, hogy a programra jelentkezők alapból pozitív életszemlélettel rendelkeznek.
Fodor Rita mindezek mellett rámutatott, az egyedüllét érzését is igyekeznek megszüntetni a program által: a részt vevő fiatal látja, hogy nincs egyedül az elképzelései­vel, ami akár motiválhatja is azok megvalósításában. Megjegyezte: örömteli, hogy a gyergyóiak pozitívan viszonyulnak a programhoz, főként ha megtudják, hogy a sikátor falán miért épp azok az ábrák, formák találhatók, amelyek.
A Fessünk álmokat! projekt idei programján való részvételhez, a www.eroforraskozpont.ro honlapon található jelentkezési lapot kell kitölteni, de Fodor Ritánál is lehet jelentkezni a 0740–519728-as telefonszámon.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.