Folytatják az aláírásgyűjtést

Stop Tanasă!

43

Folyamatosan bővül a Stop Ta­nasă! elnevezésű petíciót támogatók tábora – tájékoztat közleményben a Magyar Polgári Párt sajtóirodája. Az aláírásgyűjtés folytatódik, továbbra is fogadják azok kézjegyét, akik egyetértenek a kezdeményezéssel.

Másfél hónappal a tiltakozás elindítása után internetes felületen 2417 aláírás gyűlt, míg a kezdeményező Magyar Polgári Párt (MPP) elnöki hivatalába visszajuttatott papír alapú aláírások száma meghaladja az ezret. Utóbbi formájú aláírásgyűjtésről nincs naprakész kimutatása az MPP-nek, lévén, hogy a támogató aláírásokat nagyon sokan gyűjtik, számos településen. A március 27-ig leadott ívek alapján következtethető: Udvarhelyszéken mozdultak meg legtöbben az akció hírére – az MPP székelyudvarhelyi szervezete tagjainál 733-an írták alá a petíciót. A nyárádszeredai szervezet 161 aláírással adott le íveket, a Kolozs megyei Szék községben 119 szignóval juttattak el formanyomtatványokat az MPP-tagok az elnöki hivatalba.
– Elismerés és köszönet illet minden olyan személyt, aki időt, energiát áldozva tesz azért, hogy minél többekhez eljuthasson az ügy támogatásának lehetősége – mondta Mezei János, az MPP elnöke.
Mint ismert, a Magyar Polgári Párt magyarellenes uszítás, gyűlöletkeltés és felbujtás vádjával bűnvádi panaszt nyújtott be február 5-én a gyergyószentmiklósi ügyészségre Dan Tanasă blogger és a vele együttműködő Kovászna, Hargita és Maros Megyei Románok Civil Fóruma ellen. Az MPP ugyanakkor petíciót indított Stop Tanasă! címmel, azzal a céllal, hogy a polgárok aláírásukkal fejezhessék ki a panasszal való egyetértésüket.
Az aláírásgyűjtés folytatódik. A petíció elérhető a Peticiok.com/Stop Tanasa címen, Facebookon, a Magyar Polgári Párt hivatalos oldaláról, az MPP-irodákban, az alakulat képviselőinél, illetve önkénteseknél.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek