Folytatják a külterületek tulajdonviszonyainak rendezését

Fórumot szerveznek

68

Újból nekilátnak a külterületek tulajdonviszonyai tisztázásának Gyergyószentmiklóson. Jövő kedden lakossági fórumra várják a területtulajdonosokat.

Folytatódhat az évekkel ezelőtt elkezdett parcellázás Gyergyószentmiklóson. Még tavaly ősszel jelentette be Nagy Zoltán polgármester, hogy az országos kataszteri hivatal támogatásával igyekeznek tisztázni a külterületek tulajdonviszonyait. A munka lakossági fórummal kezdődik, az önkormányzat munkatársai jövő kedden 16.30 órára várják a földtulajdonosokat, hogy a területek általános kataszteri bejegyzéséről, a telekkönyvek kiállításáról egyeztessenek.
A meghívás kiemelten szól a Tatárszállás (110-es dűlő), Tölgymező (112), Göröcs (114, 115, 116), Szarka (117) dűlőben területtel rendelkezőknek, ugyanis legelőször ezek kataszteri bejegyzésére kerül sor, de bárki más is részt vehet a megbeszélésen, akit érdekel a téma.
Fórika Krisztina, a városháza szóvivője elmondta, az egyes dűlőkben felmérik a területeket, majd azt követően kerül sor a telekkönyvek kiállítására. Hozzátette, idén a külterületek tulajdonviszonyainak rendezésére 155 ezer lej támogatást kap a város, jövőre pedig hasonlóképpen folytatnák a programot.
Gyergyószentmiklóson egyéb­ként még 2014-ben kezdődött el a külterületek felmérése az önkormányzat megbízásából, a parcellázási terveket készítő cég a helyszínre hívta a tulajdonosokat, s beazonosították a területeket. Az elkészült terveket rendszerint kifüggesztették, az érintetteket pedig arra kérték, hogy vegyék szemügyre azt, és amennyiben problémát észlelnek, jelezzék az illetékeseknek. Bár több mint 8 ezer hektárt számba vettek és sok dűlő esetében el is készültek a parcellázási tervek, telekkönyvet mégsem kaphattak kézbe a tulajdonosok. Nagy Zoltán polgármester korábban azt mondta, a munkát jelentősen megnehezítette, hogy fény derült számos, a korábbi évtizedekben helytelenül kiállított tulajdonjogi iratra, amelyeket javítani kellett volna, de a lakosok nem tanúsítottak kellő együttműködést ez ügyben.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek