Folytatja együttműködését az RMDSZ és az MPP

Egyeztettek a vezetők

68

A Magyar Polgári Párt (MPP) újonnan megválasztott elnökével, Mezei Jánossal találkozott tegnap Gyergyószentmiklóson az RMDSZ vezetője, Kelemen Hunor. Mindketten hangsúlyozták: folytatni kívánják az eddigi együttműködést, mivel olyan partnert látnak a másik szervezetben, amellyel lehet előre haladni.

Kelemen Hunor és az RMDSZ jó partnert lát az MPP-ben

Fontosnak tartja az MPP új vezetése, hogy ne álljon az eddigi projektek útjába, hanem amit elindítottak, azt a továbbiakban is folytassák – részletezte az MPP új elnöke, Mezei János, mondván, egy irányba kell tolni a szekeret, az általa vezetett párt pedig ugyanúgy sarkantyúként kíván létezni az erdélyi magyar politikában.
Kelemen Hunor természetesnek nevezte, hogy a tisztújítást követően leül egyeztetni az MPP frissen megválasztott elnökével, majd megjegyezte: ha az új elnök sarkantyút kovácsol a pártból, elismeri, hogy van egy olyan ló, amellyel előre lehet jutni, utóbbi szerepet pedig szívesen vállalja az RMDSZ.
A szövetségi elnök hozzátette: 2014-ben kötöttek megállapodást az MPP-vel, majd két évvel később megerősítették azt, véleménye szerint mindkét esetben helyesen jártak el.
– Olyan partnert láttunk és látunk a Magyar Polgári Pártban, amellyel a következő időszakban is lehet haladni előre – fogalmazott Kelemen, hozzáfűzve: a korábbi megállapodás helyességét bizonyítja, hogy az MPP-nek ma több polgármestere van, mint az előző ciklusban, ugyanakkor a parlamentben is jelen vannak.
A szövetségi elnök mindezek mellett rámutatott: az RMDSZ részéről továbbra is az együttműködés a járható út, hisz a következő időszak is fontos kihívások elé állítja az erdélyi magyar közösséget.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek