Folytatja a munkát a tanács

Két új taggal bővült a gyergyószárhegyi testület

89

Gyergyószárhegy Helyi Tanácsának egyik képviselője visszavonta a felmondását, ugyanakkor további két taggal bővült a testület, így pedig folytathatja tevékenységét. A helyi tanács akkor vált döntésképtelenné, amikor októberben hét képviselő benyújtotta felmondását.

Nehéz heteken vannak túl. Elkerülik a feloszlatást Fotó: Lázár Hajnal

Válságos helyzetbe került néhány hete a gyergyószárhegyi tanács, mivel hét tanácsos (Ferencz Tihamér, Keresztes András, Vizoli István, Polgár Árpád Csaba, Koltsár Barna, Vormair Tivadar és Bartis Előd) benyújtotta felmondását. Az öt RMDSZ-es, valamint két MPP–EMNP koalíciós képviselő döntését azzal magyarázta, hogy nem értenek egyet a korábbi jegyző, Kolcsár András újbóli alkalmazásával a községházán, ezúttal topográfusként. Kolcsár – mint arról korábban beszámoltunk – a versenyvizsga egyetlen jelentkezője volt, és azóta is betölti a topográfusi tisztséget. A helyzetre csak most sikerült megoldást találni, így ismét dolgozhat a szárhegyi testület – jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján Danguly Ervin polgármester és Györffy Gábor alpolgármester. A községvezető hangsúlyozta, az infrastruktúra-fejlesztés mellett nagyon fontosnak tartja a közösségépítést is, éppen ezért ez ügy kapcsán is mindenképpen el akarta kerülni a gyűlöletkeltést, vádaskodást, ezért rendelt el hírzárlatot a helyzet megoldásáig. Az elmúlt hetekben jogtanácsosok segítségével keresték annak a módját, hogy a testület feloszlatását elkerüljék. November 29-re tanácsülést hívtak össze, s előtte néhány nappal Vizoli István RMDSZ-es képviselő jelezte, hogy a güdüci közösséggel való egyeztetés hatására visszavonja felmondását. A pártok megyei elnökeitől kért ajánlást a községvezetés a pótlistán szereplő tanácsosjelöltekről, az MPP és az EMNP ajánlott is egy-egy képviselőt a testületbe, az RMDSZ-től még várják ezt. A novemberi ülésen elfogadta a testület a két új tagot (Benkes Árpád és Vas Ervin), így a kilenctagú testület folytathatja tevékenységét.
– Reméljük, hasonló válságos helyzetbe nem kerülünk és dolgozhatunk, mert nagyon sok a munka – fogalmazott Danguly Ervin.
Györffy Gábor alpolgármester elmondta, bár ő is az RMDSZ színeiben nyert mandátumot, nem tudott arról, hogy kollégái felmondásra készülnek. Véleménye szerint meg kellett volna tárgyalni az ügyet, és talán sikerült volna másképpen megoldani a problémát.
– Örülök, hogy Vizoli István meggondolta magát, mert tudom, hogy mit veszíthet a közösség, ha nem dolgozhat a testület – fogalmazott az alpolgármester.
A polgármester megjegyezte, a döntésképtelenné válás óta eltelt több hét elvesztegetett időnek számít, a lemaradást be kell hozniuk. Hozzátette, a községben sok projekt van elindítva, 12,5 millió lej értékben aláírt támogatási szerződéseik vannak, amelyek kivitelezése nagy odafigyelést igényel és amelyek eredménye jövőre lesz látható. Ilyen a csatornaépítési munkálat, a nemrég elkezdett járdaépítés, illetve óvoda – egyelőre csak tervezett – létesítése.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek