Folyamatosan takarítják a várost – Bírságolni kellene a felelőtlen gazdát

143

Az Eco Csík Kft. munkatársai folyamatosan takarítják a hóolvadás után ott maradt szemetet és kutyaürüléket – tájékoztatott Szőke Domokos, Csíkszereda alpolgármestere. Az elöljáró emlékeztetett, hogy bár az önkormányzat korábban határozatban rögzítette a közterületen való kutyasétáltatás szabályzatát, az állatok ürülékét ott hagyó gazdákat nehéz megbírságolni.

Három-négy nap alatt olvadt el a hó a megyeszékhely közterületeiről a hirtelen felmelegedés miatt, a hó nyomán maradt szemét és kutyaürülék látványa miatt a városlakók közül többen nemtetszésüknek adtak hangot.
– Valóban a normalitás keretei közé kell szorítani a városban a kutyatartás és -sétáltatás szabályait. Ennek érdekében az önkormányzat korábban el is fogadott egy határozatot, amelyben pénzbírságot ró ki azokra a gazdákra, akik a kutyájuk után ott hagyják az ürüléket és nem szedik azt fel. A probléma az, hogy nincs alkalmazott, aki ezt ellenőrizze, többek között ezért is lenne jó helyi polgárőrség megalakítása – mondta el véleményét az ügyben Szőke Domokos alpolgármester.
Addig is, amíg a kutyasétáltató gazdákat felelősségre vonja valaki, marad a várostakarítás mint megoldás, a polgármesteri hivatal kérésének eleget téve pedig az Eco Csík Kft. munkatársai már napokkal ezelőtt elkezdték összetakarítani a hóolvadás után maradt szemetet, sarat, faágakat, kutyaürüléket.
– Két sárszedőgéppel és kézi munkaerővel tisztítjuk meg a város közterületeit, előbb a megyeszékhely főutcáin dolgoztunk, innen haladunk a külváros felé. Hozzáteszem, minden évben hasonló mennyiségű szemét lapul a hó alatt, idén azonban gyorsan, pár nap alatt olvadt el a hó, nem győztük ezzel egy időben takarítani az utcákat, ezért látványosan rosszabb a helyzet – nyilatkozta lapunknak Pál Tamás, az Eco Csík Kft. igazgatója.
A várostakarítást egészen a tavaszi nagytakarításig folyamatosan végzi az Eco Csík Kft., ezt követően szervezi meg a polgármesteri hivatal a tavaszi nagytakarítást, utána pedig Pál Tamás szerint elkezdődhetnek a városban a karbantartási munkálatok.

Pál Bíborka

A cikk a Hargita Népe március 15-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek