Folyamatosan cserélődik a „felhúzatal”

63

Csíkszereda még múlt csütörtökön csat­lakozott a Szabad­fogas nevű jó­tékonykodási moz­galomhoz, és a rászorulóknak meleg ruhát kínáló „fogasokon” azóta is folyamatosan cserélődnek a ruhadarabok.

A zord időjárás enyhüléséig elérhető. Nagy a forgalom Fotó: László F. Csaba

Ha fázol, vegyél el egy kabátot. Ha segíteni akarsz, tegyél ide egyet! – ezzel a jel­mondattal indult Ma­gyarországról mintegy másfél hete a Szabadfogas nevű civil kezdeményezés. Az ötlet mozgalommá nőtte ki magát, ma már Erdélyben, Felvidéken, Délvidé­ken, sőt Ausztriában és Lengyelországban is hódít a kezdeményezés. Célja, hogy a lakosság a már nem használt téli ruhadarabjait nyilvános helyszínen egy-egy fogasra vagy kötélre akassza, ahonnan majd magukra vehetik azok, akik fáznak.
Csíkszeredában a múlt héten a központi parkban kifeszített két kötélre, valamint a Brassói úton, a buszállomással szembeni kerítésre akaszthatják a kabátokat, sálakat, pulóvereket, sapkákat, nadrágokat azok, akik segítenék a nehéz helyzetben levőket. A kínálat folyamatos cserélődése igazolja: segítséget jelent a kezdeményezés. A Facebookon terjedő felhívás szerint a szabadfogas elérhető a zord időjárás enyhüléséig.

Kovács Hont Imre

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.