Földutakat javítanak

Járhatóbb Gyergyószentmiklósért

107

Elkezdik ma a földutak rendbetételét Gyergyószentmiklóson – közölte pénteken sajtótájékoztatón Len Emil alpolgármester. Minden utcát sorra vesznek, ahol szükséges, a vízelezető sáncokat is mélyítik.

Sokat nem javítanak a városképen. Felújítás előtt a földutak Fotó: Lázár Hajnal

A tél folyamán nemcsak az aszfaltozott utakon keletkeztek kátyúk, hanem a földutak is gödrösödtek. A jég, majd a sok víz helyenként csúnyán megrongálta az utakat, a járművek csak csigatempóban tudnak közlekedni rajtuk.
Ma azonban elkezdik a földutak rendbetételét – közölte Len Emil alpolgármester. Hozzátette, idén hamarabb tudnak munkához látni, hiszen télen az önkormányzat földgyalut vásárolt, amit bármikor tud használni, nem kell cégre várnia, mint a korábbi években. Az utak javításához szükséges hengert ugyanakkor bérelik.
Az alpolgármester azt mondta, a Kápolna utcában kezdik a munkát, majd onnan a többi utcába vonulnak, amíg mindegyik sorra kerül. Ahol szükségesnek látják, a vízelvezető árkokat is mélyítik. Len hangsúlyozta, sok utca éppen azért gödrösödik tavaszra, mert nem megfelelő vagy egyáltalán nincs árok. Ezért ahol lehet, most orvosolják ezt a problémát, ahol pedig teljesen hiányoznak az árkok, ott nagyszabású munkára lesz szükség, ami egyelőre tervezés alatt áll.
– Aki teheti, lapáttal, csákánnyal jöjjön és segítsen, amikor az utcájában dolgoznak a gépek, hiszen közösen hatékonyabb munkát tudunk végezni – mondta Len. Megjegyezte, az is segítség a lakosok részéről, ha tanácsokat adnak, hiszen ők tudják a legjobban, hogy a nagyobb esőzések alkalmával merre folyik a víz, hol van szükség beavatkozásra.
Az útjavítást az időjárás is befolyásolja, így egyelőre nem tudják, mennyi időre van szükség, hogy az összes aszfaltburkolat nélküli utcába eljussanak. Len Emil hangsúlyozta, a terv az, hogy ezúttal alaposan rendbe teszik az utcákat, majd a nyár folyamán vagy ősszel – ha szükséges – ismét kisebb javításokat végeznek, nem várják meg, hogy újból annyira gödrösek legyenek az utcák, mint most.
Az alpolgármester elmondta azt is, az aszfaltozott utakon már az elmúlt hetekben hideg aszfalttal tömték be a nagyobb kátyúkat, s ezt a munkát még folytatják a következő időszakban is. A meleg aszfaltos kátyúzással még várnak a kedvezőbb időjárási körülményekre.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek