Fokozott figyelem az ünnepek alatt

73

A közbiztonság fenntartása, a lopások, az engedély nélküli kereskedelem és a pirotechnikai eszközök szabálytalan használatának megelőzésére is figyelnek az ünnepek alatt a megyei rendőrség, tűzoltóság és csendőrség munkatársai – számoltak be rendhagyó közös sajtótájékoztatójukon tegnap az intézmények vezetői.

Hatóságok közös tájékoztatója. Óvatosságra intenek Fotó: Márk Boglárka

A megyei csendőr-felügyelőség részéről Dan Iamandi főparancsnok elmondta, hogy a tűzoltósággal együttműködve végeznek majd ellenőrzéseket a szállásadó, valamint az étkezésre is alkalmas helyeken. A vallási, sport- és kulturális tömegrendezvényeken is jelen lesznek, ugyanakkor megelőző intézkedésekre is készülnek a karácsonyfákat, valamint a pirotechnikai eszközöket árusítók körében.
Stelian Cimpoeșu, a katasztrófavédelem parancsnoka tájékoztatott, hogy az ünnepek alatt mintegy 90 tűzoltó teljesít folyamatosan szolgálatot szerte a megyében, különleges vészhelyzet esetén azonban jóval több embert tudnak mozgósítani. A parancsnok felhívja a lakosság figyelmét a disznóvágásokkor történő nyílt láng óvatos használatára, valamint a karácsonyi díszítésként használt gyertyák felügyelet nélkül hagyásának veszélyeire.
Ștefan Mircea Iordan, a megyei rendőrség parancsnoka hozzátette, hogy a tűzijátékokra, petárdákra vonatkozóan országos szinten meghatározott irányelveket követnek: csak erre megfelelő engedéllyel rendelkező személyek birtokolhatnak, használhatnak és árusíthatnak tűzijátékokat, és súlyos büntetéssel jár a szabályok be nem tartása. A karácsonyfalopást is büntetik, illetve a közutakon fokozott figyelmet fordítanak az ittas vezetés megelőzésére.

Márk Boglárka

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.