Fokozott elővigyázatosságra intenek a kórházi vezetők

Csíkszeredában megkapták, Udvarhelyen nem

1 019

Mint már közöltük, veszélyességi pótlékra jogosultak többek között mindazon egészségügyi és kisegítő egészségügyi dolgozók, akik közvetlenül részt vesznek a COVID-19-vírussal diagnosztizált betegek szállításában, diagnosztizálásában és kezelésében.

Az elmúlt napokban emelkedett a koronavírus-fertőzések száma Csíkszeredában, a betegek kezelése az egészségügyi dolgozókra hárul, így ők azok, akik nap mint nap ki vannak téve a fertőzésveszélynek. A jogszabály szerint az egészségügyi dolgozók 2500 bruttó bérkiegészítő pótlékra jogosultak, ezt az egészségbiztosítási alap költségvetéséből különítik el számukra.
Dr. Konrád Judit, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház igazgatója lapunk kérésére elmondta: a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház alkalmazottai közül összesen 216 személy jogosult erre a veszélyességi pótlékra, ők többek között a fertőző betegségeket kezelő osztály, a sürgősségi betegellátó egység, a TBC-rendelő, a laboratórium és a tüdőgyógyászati osztály munkatársai.
– A pótlékot számukra május 15-én, pénteken a bérekkel együtt utalta a kórház. Az intézmény megelőlegezte ezt az összeget az alkalmazottak számára, utólag várjuk, hogy az egészségügyi tárcától és az Egészségbiztosító Pénztártól visszakapjuk az erre fordított pénzt – hangsúlyozta a menedzser.
A kórház vezetője ezúton is kéri a lakosságot, hogy továbbra is fordítson nagy figyelmet a megelőző intézkedésekre és tartsa be a biztonsági előírásokat. Megjegyezte: tartsák be a távolságtartásra vonatkozó előírásokat, viseljenek maszkot a zárt és nyilvános terekben és csak szükség esetén hagyják el otthonukat.
A székelyudvarhelyi Városi Kórház 229 alkalmazottja számára igényelte a veszélyességi pótlékot, ebből a sürgősségi betegellátó részlegről 66 személy számára a Közegészségügyi Hivataltól, 163 más kórházi egységekben dolgozó személy részére pedig az Egészségbiztosítási Pénztártól. A bérkiegészítő pótlék még nem érkezett meg, de Lukács Antal, a székelyudvarhelyi Városi Kórház menedzsere arról biztosított, hogy amint megkapja az erre szánt összeget, azonnal továbbítja a kórházi személyzetnek.

Barabás Emőke

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.