Fokoznák a hangulatot az angolok

Újranézték a ’98-as sikert

196

Az egyik ágon már eldőlt, hogy ki kerül a labdarúgó-világbajnoki fináléba, míg a másikon Horvátország és Anglia próbálkozhat. Az előzetes favoritnak Anglia számít, köszönhetően annak is, hogy a horvátok két tizenegyes-párbaj után értek el az elődöntőig. Viszont egy Modric vagy épp Rakitic bármikor léphet újat.

A beharangozók szerint Modric és Kane csatájára érdemes lesz figyelni

Horvátország vagy Anglia jut be a labdarúgó-világbajnokság vasárnap esti döntőjébe – ez a kérdés az elődöntő második összecsapásán. Anglia fokozatosan építette fel magát a vébén, míg a horvátok a parádés rajt után idegőrlő csatákban értek el az elődöntőig. Többek között két tizenegyes-párbajt húztak be. Előbb a dánokat, majd a házigazda oroszokat búcsúztatták.

Energiatartalék
Ez a legnagyobb kérdés a horvát válogatott kapcsán, épp a fentebb említett okok miatt. A keretet nézve talán értékesebb és kreatívabb is, mint az angol válogatott, de kérdés, hogy mennyi erőt vett ki belőlük a két hosszabbításos találkozó.
A szövetségi kapitány, Zlatko Dalic megjegyezte, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy frissek legyenek a találkozóra és biztos abban is, hogy lesz energiájuk.
Nehezíti dolgát ugyanakkor, hogy a kezdő jobbhátvédje, Sime Vrsaljk egyelőre nem tudni, hogy pályára léphet-e. Állítólag klubja, az Atlético Madrid nem repesne az örömtől, ha „összedrótozva” pályára küldenék. Mindenesetre Vrsaljko elmondta: nem tűnik súlyosnak térdproblémája, és ami őt illeti, ő egy lábbal is pályára lépne Anglia ellen.
Abban viszont teljesen biztosak, hogy nem Harry Kane-től kell tartaniuk, és amint fogalmazott Dalic, ha Messit és Eriksent ki tudták venni a játékból, akkor őt is ki fogják. Luka Modric a horvátok sztárja, aki sokak szerint a Bajnokok Ligája megnyerésével, és hogy talpon maradtak a világbajnokságon az Aranylabda nagy várományosa, egy kis taktikáról beszélve megjegyezte, hogy a rögzített helyzetekre kell figyeljenek a legjobban.
Az angolok leginkább saját játékukkal törődnek, és felfogásuk szerint a saját történelmüket kell továbbírják. „Mi még éhesek vagyunk, és ennél is többre vágyunk. Remélhetőleg ezt szerdán a pályán is meg tudjuk mutatni.” – mondta Eric Dier.

Angliában bíznak
A sportfogadó irodák, illetve a sportelemző cégek már a nyolcaddöntőtől kezdve Angliá­ban látták a legnagyobb potenciált, hogy elérjék a világbajnoki döntőt. Ennek legnagyobb oka, hogy könnyebb ágon szerepeltek, mint például a franciák vagy épp a belgák. Utóbbiak viszont a vébé legnagyobb esélyesei. Az angol–horvát meccsre sem változott a bukmékerek álláspontja. A legtöbb fogadóiroda Anglia sikeréért 2.35-ös szorzót ad, míg a horvátokéra 3.40-3.60-as szorzót. Ebből is látszik, hogy a szigetországiak az esélyesek.
A fogadóirodák jelentését, viszont a horvátok értelemszerűen borítani szeretnék. Többek között egy filmvetítésre is került idő, amelyen motiválni akarták Rakiticékat. A horvát szövetség elnöke, Davor Suker javaslatára a játékosok megnézték az 1998-as franciaországi világbajnokságról készült horvát filmet, amelyen Sukerék a bronzérmet szerezték meg, amely egyben az ország legjobb eredménye.

Török játékvezető
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) közleménye szerint a török Cüneyt Cakir vezeti a Horvátország – Anglia elődöntőt az oroszországi világbajnokságon. A 41 esztendős játékvezető ezen a vb-n két csoportmeccset vezetett eddig, a Marokkó – Irán (0–1) és a Nigéria – Argentína (1–2) találkozót. A meccset a moszkvai Luzsnyiki Stadionban rendezik ma 21 órától.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.