Fogyatékkal élők világnapja: Karácsonyi kézműves kiállítás

27

Nagy népszerűségnek örvendett a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezete és a Hargita Megyei Szociális és Gyermekjogvédelmi Vezérigazgatóság által szervezett tegnapi karácsonyi kézműves kiállítás Csíkszeredában. A fogyatékkal élők világnapja alkalmával szervezett rendezvény több száz érdeklődőt és adományozót vonzott a megyeháza oszlopcsarnokába.

Gazdag választék az adventi vásáron. Szeretettel készült portékák                                        Fotó: László F. Csaba

Karácsonyi hangulat, vidámság és zene töltötte be tegnap Csíkszeredában a megyeháza oszlopcsarnokát. Az eseményen Hargita megyei szervezetek fogyatékos tagjai és felvigyázói mutatták be a szebbnél szebb és ötletesnél ötletesebb karácsonyi ajándéktárgyaikat. Az ilyenkor keresett adventi koszorúk és karácsonyfadíszek mellett kézzel készített ékszerek, asztali dekorációk, gyapjúzoknik, párnák, gyereksátrak, horgolt fali díszek, függő virágtartók, ablakmatricák és más különleges tárgyak várták az érdeklődőket. Legtöbb asztalnál adomány fejében választhattunk kedvünkre való ajándékot szeretteinknek. Figyelmünkkel, érdeklődésünkkel, adományainkkal legfőképp a tárgyak készítőinek, a sérült fiataloknak szereztünk örömet, akik már hónapok óra készültek erre a kiállításra.
– A Puzzle Oktatási Központban tanuló autista gyermekek nagy lelkesedéssel és örömmel készítették az itt kiállított ajándéktárgyakat tanáraik és szüleik segítségével – nyilatkozta lapunknak Antal Ildikó, az AutHelp Egyesület alelnöke.
A kiállításon részt vevő egyesületek érdeklődésünkre elmondták, hogy központjaik fenntartására vagy karácsonyi ajándékok vásárlására használják fel a tárgyakért kapott pénzadományokat. A Happy Down, Down-szindrómás családokat támogató egyesület például mikulásajándékokat vásárol az adományokból.
– Már több éve, minden évben megszervezzük kézműves kiállításunkat, amely azért is fontos számunkra, mert a mai nap felhívjuk a figyelmet a fogyatékosokra, az ő életükre és munkájukra. Meghatározó számunkra a társadalmi részvétel ezen az eseményen, ahol az akadályozottsággal élők megtapasztalhatják, hogy nemcsak számukra és nevelőjük számára, de a társadalom számára is fontos az ő munkájuk – fogalmazott Józsa Csaba, a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezetének elnöke, hozzáfűzve, próbáltak meghívni minden alapítványt a megyéből.
Részt vettek többek között Csíkszeredából a Happy Down Egyesület, az AutHelp Egyesület, a Szent Anna Védencei Egyesület, a Hit és Fény Közösség, a Szent Ágoston Nappali Foglalkoztató Központ, a Manó Tanoda, a csíksomlyói Szent István Otthon fiataljai, továbbá a gyergyótölgyesi rekuperációs és rehabilitációs központ, az alsó- és felsőboldogfalvi védett lakóotthonok, a szentegyházi védett lakóotthon, a székelykeresztúri súlyos fogyatékkal élő fiatalok, illetve a maroshévízi és oklándi elhelyező központok gondoskodását élvező fiatalok.
– Jézus Krisztust várva hangolódunk adventben a karácsony ünnepére, vidám lelkülettel készítettük az itt megvásárolható ajándéktárgyakat, melyeket mindenkinek ajánlunk – hangsúlyozta Szőcs Előd, a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezetének egyik tagja.

Barabás Emőke

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek