Fogyatékkal élők világnapja és Családok adventje: Örüljünk együtt az ünnepnek!

10

Idén is megszervezik a karácsonyi kiállítást és vásárt a fogyatékkal élők világnapja alkalmával, december 3-án, Csíkszeredában, a megyeháza oszlopcsarnokában. A Családok Adventje rendezvény ebben az évben helyszínt változtatott, az Erőss Zsolt Aréna helyett a József Attila Általános Iskola sporttermében lesz megtartva december 14-én.

Megtapasztalták az ünnep és az alkotás örömét. Együttlét                              Fotó: Csíki anyák egyesülete/facebook

December 3-án, a fogyatékkal élők világnapja alkalmával, a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezete közösen a Hargita Megyei Szociális és Gyermekjogvédelmi Vezérigazgatósággal idén is megszervezi karácsonyi kézműves kiállítását. A rendezvényre 11 és 15 óra között kerül sor Csíkszeredában, a megyeháza oszlopcsarnokában. Az eseményen nemcsak a meghívott alapítványok akadályozottsággal élő tagjainak saját készítésű termékeit tekinthetjük és vásárolhatjuk meg, de adományainkkal kifejezhetjük együttérzésünket és toleranciánkat a fogyatékkal élők iránt. A fiatalok idén is nagy lelkesedéssel és szeretettel készülnek erre az alkalomra, kézzel készített termékeikben benne van szívük teljes odaadása és öröme, ha ilyen ajándékot vásárlunk, részesei leszünk ennek a szellemiségnek, mely az ő feltétel nélküli szeretetüket és elfogadásukat jellemzi egymás iránt. A társadalmi integráció megvalósulása érdekében állásbörzét is szerveznek a fogyatékkal élőknek. Az ünnepi hangulatot karácsonyi zene biztosítja.
Hetedik alkalommal szervezi meg a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezete, a Csíki Anyák Egyesülete és a Csíkszeredai Egyesület a Nagycsaládokért civil szervezetek közreműködésével a hagyományossá vált Családok Adventjét a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége – Családlánccal. Az ünnepélyes rendezvény december 14-én Csíkszeredában, a József Attila Általános Iskola sporttermében lesz megtartva, mely a családi együttlétre, az egymásra figyelésre ad alkalmat. A programban a közös játékra, a kézműveskedésre fektetik a hangsúlyt. Mindenkire gondoltak, legyen az felnőtt vagy gyerek, fogyatékkal élő, szociálisan hátrányos helyzetű vagy nagycsaládos. Olyan szórakoztató programokból választhatunk, mint arcfestés, ugrálóvár, csúszda, fa körhinta, ugyanakkor különböző kulturális előadásokat is tartanak. Bővebb információért hívják a 0734–158299-es telefonszámot.

Barabás Emőke

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek