Foghíjas kerettel a Duna-partra

84

Két román bajnoki mérkőzést játszik pénteken, illetve szombaton a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata. Az ellenfél a román bajnoki címvédő Galaci Dunãrea lesz, ráadásul idegenben. Több játékosnak kérdéses a játéka, de érkezett egy cseh kapus, illetve egy szlovén hátvéd. A Gyergyószentmiklósi Progym a Steauával játszik.

Tisztességes eredményre hajt a Progym a Steaua ellen Fotó: Keresztes Zoltán / Archív
Tisztességes eredményre hajt a Progym a Steaua ellen Fotó: Keresztes Zoltán / Archív

Újabb nehéz napok elé néz a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata, pénteken és szombaton a román bajnok Galaci Dunărea vendége lesz. A csíki csapat sok problémával küszködik, amely hovatovább tornyosodik. Papp Szabolcs, Péter Róbert és Molnár Zsombor sérülését követően Kyle Heffernan, Mihály Ede és Molnár Zoltán sem tudja vállalni a hétvégi meccseket. Több játékosnak egészségügyi problémája van, amelytől függetlenül megpórbálják vállalni a játékot hétvégén. A HSC vezetősége meg is próbálta elhalasztani a két hétvégi meccset, amibe nem egyezett bele a román szakszövetség.
De nemcsak rossz hírek vannak. Két új játékos igazolt Csíkszeredába. A 25 éves cseh Marek Peksa személyében új kapus csatlakozott a kerethez. A kapus különböző cseh, illetve a szlovák bajnokságokba pallérozódott. Celjéből Csíkszeredába tette át székhelyét Ziga Kuzman. A 23 éves szlovén hátvéd a HK Maribor neveltje, amellyel szlovén, illetve az osztrák második ligába játszott. A korosztályos válogatottakat végigjárta. A két játékos már alá is írta szerződését.
Továbbá a két új igazolás mellett öt MHL-es múlttal rendelkező orosz játékos is csatlakozott a kerethez, akik egyelőre próbajátékon vannak.

Nehéz meccsek
Problémákkal küzd a keretet illetően a Gyergyószentmiklósi Progym: több ifjúsági játékost is bevet Farkas Csaba a hétvégi, Steaua elleni találkozókon. A gyergyóiak az előző fordulóban a Sportul Studențesc elleni két könnyed siker után utaznak Csíkkarcfalvára, ahol a már négy bajnokin túl levő Steaua ellen játszanak, a „bakák” pedig morálisan is előnyben vannak, hiszen három győzelmet arattak, ebből kétszer a HSC Csíkszeredát, egyszer pedig a Brassói Coronát győzték le.
Farkas Csaba, a Progym edzője tisztes helytállást vár csapatától, legnagyobb gondja továbbra is hátvédfronton van, sőt két meghatározó játékosát is nélkülöznie kell. – Nyerges Lajos a múlt vasárnapi Sportul elleni mérkőzésen kapott egy fegyelmi, majd egy végleges fegyelmi büntetést, ügyét a szövetség fegyelmi bizottsága tárgyalta és egy mérkőzésre eltiltotta. Őt nélkülöznöm kell a Steaua elleni első meccsen. Kozma Zsoltot a napokban megoperálták, ő két hétig nem játszhat. A két játékos helyett ifjúságiakat vetünk be a mélyvízbe, remélem, helytállnak – mondta lapunknak az edző.
Farkas Csaba ugyanakkor elmondta, Csata Székely Levente visszatért a galaci Dunăreától a Pro­gymhoz, ő hétfőn csatlakozik a ke­rethez, nagy Levente pedig várhatóan a jövő hét végén, de továbbra is keresik az erőforrásokat, hogy a védelmet légiósokkal erősítsék meg. – A következő mérkőzéseken több ifjúsági hokis is játéklehetőséget kap, azt szeretnénk elérni, hogy ők is minél hamarabb húzóemberekké váljanak – tette hozzá az edző.
A szakember beismerte, a hétvégi összecsapások esélyese a Steaua, de azt mondta, mindent megtesznek a Progym játékosai, hogy pontokkal távozzanak Csíkkarcfalváról.

Kezdődik a THL
A hétvégén elkezdődik a Jég­korong Erdélyi Liga (THL) 2015/2016-os idénye, két helyszínen öt találkozót rendeznek. Az idéntől nemzetközivé vált sorozat első találkozóját Csíkkarcfalván rendezik és bemutatkozik a ligaújonc Kisinyovi Gloria. A Steaua négy, a Gloria három mérkőzést játszik két nap alatt.

Négy vereség
Az Újpest ellen elszenvedett két vereség (3–6 és 1–2) után a Győri ETO HC ellen sem sikerült győznie az ISK Csíkszereda U12-es csapatának a magyar jégkorongbajnokság 1-es selejtezőcsoportjában. A csíki hokisok kedden 6–3-ra, szerdán 4–2-re kaptak ki a Győri ETO-tól, így az 1-es selejtezőcsoport utolsó helyén zárnak, függetlenül a Győr – Újpest találkozójának eredményétől. A négy vereség azt is jelenti, hogy az ISK Csíkszereda a 2015/2016-os idényben nem jutott be a magyar U12-es bajnokság A csoportjába, a gárda a B csoportban lesz érdekelt.

Hétvégi műsor
Román bajnokság: ma: Galaci Dunărea – HSC Csíkszereda (17.30), Steaua – Gyergyószentmiklósi Progym (17.30); holnap: Dunărea – HSC Csíkszereda (17.30), Steaua – Progym (17.30), Sportul Studențesc – Brassói Corona (17.30); vasárnap: Sportul – Corona (11.30).
MOL Liga: ma: Újpest – Ferencváros (19), MAC Budapest – Dunaújvárosi Acélbikák (20); vasárnap: Újpest – MAC Budapest (19.30).
THL, U12: holnap: Steaua – Kisinyovi Gloria (10.20 és 14.30); vasárnap: ISK Gyergyószentmiklós – Steaua (9.30 és 15), Gloria – SK Felcsík (17.30).

Darvas Attila
Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek