péntek, november 27, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Fogadják az igényléseket

Egyszerűbben lehet tűzifát igé­nyelni és megvásárolni a gyergyó­szentmiklósi önkormányzattól a következő télre. A testület ta­nácsülésen fogadta el azt a ha­tá­rozattervezetet, amely az önkormányzat tulajdonában lévő erdőkből kitermelt tűzifa értékesítésére vonatkozik. Máris fogadják az igényléseket.

Tűzifát kínálnak eladásra. Segítség a téli tüzelő beszerzéséhez Fotó: Lázár Hajnal

A gyergyószentmiklósi önkormányzat saját erdeiből kitermelt fát kínál eladásra a városlakóknak, hogy megkönnyítse a téli tüzelő hivatalos beszerzését. Az előző fűtésszezonhoz képest most jóval egyszerűbben lehet tűzifát igényelni – közölte közleményben a városháza.
A vonatkozó határozat értelmében az igénylőnek kizárólag egy típuskérést kell benyújtania, amelyet a polgármesteri hivatalban kap kézbe, ehhez pedig a személyi igazolványa másolatát szükséges csatolnia. A kérésben az igénylő a következőket nyilatkozza: nem rendelkezik akkora területtel, amelyből évente 10 köbméter fát kitermelhet, tudomásul veszi, hogy nem kereskedhet a fával és vallja, hogy ebben az évben nem jogosult fűtéstámogatásra.
A tűzifa ára ebben az évben is köbméterenként 170 lej. Az igénylőnek 5 napja van fizetni, amit az önkormányzat pénzügyi osztályának Fürdő utcai székhelyén tehet meg. Fontos tudnivaló, hogy a tűzifa elszállításáról az igénylőnek kell gondoskodnia, hétfőnként 10 és 14 óra között a mellékgazdaságtól szállíthatja el a vásárolt famennyiséget. Ott a magánerdészet munkatársaitól kapja meg a szükséges fuvarlevelet.

Lázár Hajnal

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb