Fogadják a lakosság javaslatait

Drágulhat a víz- és szennyvízszolgáltatás

40

Emelkedhet a víz- és szennyvízszolgáltatás díja Gyergyó­szent­miklóson. Lakossági véleményezésre kifüggesztette az önkormányzat azt a határozattervezetet, amely a leendő Gyervíz szolgáltató díjainak jóváhagyá­sára vonatkozik, ez 30, illetve 94 százalékos díjemelést javasol.

Emelkedik a szolgáltatási díj. Megelőznék a veszteséges működést Fotó: Lázár Hajnal

Minden bizonnyal megdrágul a víz- és szennyvízszolgáltatás Gyergyó­szentmiklóson. A tervezet a víz esetében 2,57 lej/köbméteres díjat, míg a szennyvíz esetén 2,8 lejt javasol. Az indoklás szerint azért van szükség a díjak emelésére, mert a jelenlegi szolgáltató évek óta veszteségesen működik az alacsony díjak miatt. A felszámolás alatt álló közüzem 1,97, illetve 1,44 lejért szolgáltat.
Az önkormányzat közleményben azt írja, a cél az, hogy a szolgáltatás hatékonyabb, gazdaságosabb és fenntarthatóbb legyen az elkövetkezőkben. Hangsúlyozzák, a véleményezés előtt álló dokumentumban található értékek nem elfogadott árak, az önkormányzat a lakosság véleményezése mellett folyamatos tárgyalásokat folytat az országos szakhatósággal a díj megállapítása érdekében. Így elképzelhető, hogy végül nem a nyilvánosságra hozott értékeket szavazza meg a városi tanács.
A javaslatok alapján kialakuló díj – amelyet várhatóan a jövő hónap folyamán fogadnak el – időszakos periódus után, a szolgáltatás értékelését követően ismét módosulhat – jegyzi meg a közlemény. Leszögezik azt is, hogy a javasolt díjak a környékbeli szolgáltatók jelenlegi díjszabásai alatt vannak.
A szóban forgó határozattervezetet bárki megtekintetheti a polgármesteri hivatalban kifüggesztve, illetve a gyergyoszentmiklos.ro weboldalon.
Április 12-ig lehet véleményeket megfogalmazni, az írásos javaslatokat az önkormányzat ügyfélfogadó irodájában várják munkanapokon 8 és 15 óra között.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek